Mainos

WTC:n pelastustyöntekijöillä terveysongelmia

Joka neljännellä World Trade Centerin raunioilla työskennelleellä on ilmennyt huolestuttavia terveydellisiä oireita.

Yhdysvaltain senaatti käsittelee tänään New Yorkin World Trade Centerin pelastustyöntekijöiden terveysongelmia. New Yorkissa on tehty raivaustöitä jo viisi kuukautta ja siirrettävää jätettä on ainakin 1,2 miljoonaa tonnia.

Jätteen joukossa on asbestia ja muita karsinogeenejä sekä myrkkyjä, jotka ovat vakava terveysriski. Nyt myös päättäjien on myönnettävä se, sillä jo neljännes yhteensä yli 11 000 pelastustyöntekijöistä on kääntynyt lääkärin puoleen.

Lääkärit pelkäävät jo tosissaan syöpätapauksia. Sairaslomalle jääneitä tai kevyempiin tehtäviin siirtyneitä palomiehiä on useita satoja.Heidän tilalleen on palkattu halpatyövoimaa, pääosin ulkomaalaisia.

Yritykset palkkaavat työväkensä kahdeksan dollarin tuntipalkalla. Heille ei anneta mitään suojia, kuten suojanaamareita. Kenellekään ei ole annettu happinaamareita. Terveystarkastuksia paikan päällä tekevä lääkäri pitää työsuojelua täysin puutteellisena.

New Yorkilainen asianajaja valmisteleekin nyt oikeustoimia kaupungin johtoa vastaan. Hän edustaa seitsemää sataa palomiestä ja poliisia.

Sairastuneiden tilalle palkattujen ulkomaalaisten oikeusturvasta eivät lainoppineetkaan ainakaan toistaiseksi ole kiinnostuneita.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 11.02.2002)

World Trade Centeriin ja Pentagoniin kohdistuneista terroristi-iskuista on kulunut viisi kuukautta. Tutkija Unto Vesa Tampereen yliopistosta arvioi terrorismin vastaisen sodan saavutuksia Huomenta Suomessa.

(Huomenta Suomi 11.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.