Rallin MM-sarjan menestynein kuljettaja Sebastien Loeb vihjasi uransa jatkosta: "Miksen ajaisi..."

0:48
Loebin kisa meni Kreikassa pipariksi laturivian vuoksi.

Rallin MM-sarjan kautta aikain menestynein kuljettaja Sebastien Loeb aikoo jatkaa autourheilun parissa myös kuluvan kauden jälkeen.

Ikä on vain numero. Sen 48-vuotias Loeb näytti jälleen kerran, kun hän latasi M-Sportin Ford Puma Rally1 -auton huippuvauhtiin viikonloppuna ajetussa Kreikan MM-rallissa.

M-Sportille keikkatöitä tekevä Loeb johti kilpailua ensimmäisen kunnon ajopäivän jälkeen. Lauantaiaamuna Loebillä oli jo 19 sekunnin johto. Tämä oli taas yksi huikea osoitus Loebin taidoista ratin takana.

Unelma huipputuloksesta meni kuitenkin murskaksi, kun laturinhihna petti Pumasta.

– Se turhautti. Meillä oli hyvä johto. Ennen seuraavaa pätkää sain varoituksen, ja lopulta auto ei enää suostunut käynnistymään, koska akku oli tyhjä. Se oli siinä, Loeb kertasi.

Loeb palasi täksi vuodeksi MM-sarjaan ja puki ensimmäistä kertaa ylleen M-Sport Fordin ajohaalarit. Kausi käynnistyi Loebiltä loistavasti, kun hän johdatti Ford Puman voittoon hybridiaikakauden ensimmäisessä MM-osakilpailussa Monte Carlossa.

Sen jälkeen Loeb on osallistunut kolmeen MM-ralliin. Niistä jokaisessa hän on joutunut keskeyttämään.

– Olen kuitenkin johtanut melkein jokaista rallia. Se ei taida olla mikään huono suoritus, jos sellaiseen pystyy parin vuoden tauon jälkeen, Loeb sanoi.

- Pidän autostamme ja se motivoi minua ajamaan joitakin ralleja. Nautin ajamisesta, mutta välillä pitäisi päästä maaliinkin.

Yhdeksän kertaa rallimestaruuden voittaneen Loebin tahti ei ole juurikaan hidastunut hänen aktiivivuosistaan. Hän ei toki aja täyttä kautta MM-sarjassa, mutta urakoi ohessa myös Extreme E -sarjassa ja erämaarallin MM-sarjassa.

Mahdollista on, että ranskalaiskonkari nähdään rallin MM-sarjassa myös kaudella 2023.

– Ehkä ajan muutaman MM-rallin ja Dakarin. En ole vielä saanut selkeää tarjousta. Nautin MM-ralleista, joten miksen ajaisi joitain kisoja. En suunnittele täyttä kautta, mutta tässä vaiheessa on liian aikaista sanoa mitään varmaa, Loeb pyöritteli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja