WRC-tähdelle mätkäistiin kahdet sakot jo ennen MM-rallin alkua – kolmannesta tulisi kova sanktio

Draamaa Portugalissa: Pierre-Louis Loubet mällää ulos 1:13
Pierre-Louis Loubet tunnetaan virheherkkänä kuskina – näin hän ajoi ulos Portugalin MM-rallissa.

M-Sport Fordin Pierre-Louis Loubet'lla oli liian raskas kaasujalka Viron MM-rallin nuotituksessa tiistaina. Kilpailunjohtaja mätkäisi ranskalaiskuljettajalle peräti kahdet sakot ylinopeudesta tiistain nuotituspäivän päätteeksi.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Loubet ajoi ylinopeutta ensimmäisen kerran tiistaina kello 13.24. Ranskalaisen nuotitusautolla oli vauhtia 78,8 kilometriä tunnissa alueella, jolla oli rajoituksena 50 km/h.

Tästä ehti kulua vain reipas tunti, kun ranskalaisella oli jälleen liikaa vauhtia yleisellä tiellä. Tällä kertaa Loubet ajoi 49,7 kilometrin tuntivauhtia 30 km/h -alueella.

Kuljettajien on noudatettava liikennesääntöjä nuotituksessa, kuten myös kilpailun aikana ajettavilla siirtymillä. Loubet sai kilpailunjohtajalta ensimmäisestä rikkeestään 700 euron sakon ja toisesta rikkeestään 950 euron muistutuksen.

Rallijärjestäjien puolelta tulevat ylinopeussakot määräytyvät sen mukaan, kuinka paljon yli nopeusrajoituksen vauhtia on ollut mittarissa. Ensimmäisestä rikkeestä sakkoa tulee maksettavaksi 25 euroa per 1 km/h. Toisesta rikkeestä pulitettavaa tulee tuplasti enemmän.

Loubet on jo sortunut kahdesti ylinopeuteen ennen kisan alkua, ja kolmas tapaus kannattaa jättää väliin Virossa. Kolmas rikkomus tietäisi nimittäin kuljettajalle viiden minuutin aikasakkoa kilpailuun. Neljännestä seuraisi puolestaan hylkäys kilpailusta.

Viron MM-rallin nuotitus jatkuu vielä keskiviikkona. Nopea soraralli käynnistyy torstaina testierikoiskokeella ja kisan avaavalla yleisöpätkällä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat