Mainos

WP: Ilmavoimien virheellä karmivat seuraukset – sotaoikeudessa tuomittu Texasin ampuja sai aseita laillisesti

Texasin oletettu kirkkoampuja pystyi ostamaan aseita laillisesti ilmavoimien tekemän virheen vuoksi, kertoo Washington Post.

Ampujaksi epäilty mies oli saanut sotaoikeudessa tuomion vaimonsa ja lapsensa pahoinpitelystä, minkä olisi pitänyt estää häntä ostamasta laillisesti tuliaseita tai luotiliivejä.

Ilmavoimat ei kuitenkaan syöttänyt tietoa tuomiosta valtakunnalliseen rikollistietokantaan, josta tieto olisi kulkenut liittovaltion viranomaisille.

Pentagonin toimintaperiaatteiden mukaan tuomiosta olisi pitänyt kertoa liittovaltion poliisille FBI:lle. Ilmavoimat tutkii, miksi näin ei toimittu.

Washington Postin haastattelema Yhdysvaltojen ilmavoimien sotaoikeuden asiantuntija epäilee ilmavoimien sotaoikeuden suosivan lievempiä tuomioita keventääkseen byrokratiaa. Hänen mukaansa oletettu ampuja olisi ansainnut perheensä pahoinpitelystä kovemman rangaistuksen, missä tapauksessa tieto tuomiosta olisi todennäköisemmin kirjattu myös FBI:n tietokantaan.

Tiedonkulun ongelmia on myös laivaston vankilajärjestelmässä. Ilmavoimilla ei ole omia vankiloita, ja oletettu ampuja kärsi vankeusrangaistuksensa laivaston vankilassa. Laivaston säännöt eivät vaadi, että jokaisen vangin sormenjäljet ja yhteenveto hänen rikoksistaan toimitettaisiin FBI:lle.

26 ihmistä kuoli ja 20 haavoittui, kun ampuja tulitti jumalanpalvelukseen osallistuneita seurakuntalaisia Sutherland Springsin pikkukaupungissa lähellä San Antoniota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.