Mainos

Wimbledonin hiiviskelijä piinaa Lontoon hienostoaluetta – "Saattaa olla entinen sotilas"

1:12

Yli 200 murtoa kymmenen vuoden aikana, saalista arviolta 12 miljoonan euron arvosta – Wimbledonin hiiviskelijäksi kutsuttu ammattivaras ällistyttää Lontoon poliisia ja pitää hienostokaupunginosan asukkaita epämiellyttävästi varpaillaan.

Wimbledonin hiiviskelijä pitää lukkoja pilkkanaan ja onnistuu kerta toisensa jälkeen ohittamaan hienoimmatkin hälytyslaitteet. Hän on näppäräsorminen ja nopeajalkainen – hän pääsi pakoon entiseltä ammattijalkapalloilijalta, joka yllätti varkaan kodistaan.

Hiiviskelijä suosii pienikokoisia esineitä: kelloja, koruja, käteistä rahaa. Mutta hän saattaa myös napata kainaloonsa pienen kassakaapin, heittää sen ulos ikkunasta ja juosta itse perään. Arvokkain hänen varastamansa yksittäinen esine on lähes 700 000 euron arvoinen Rolexin kello.

Lontoon poliisi kuvailee varasta kurinalaiseksi ammattilaiseksi. Hän ei jätä sormenjälkiä, ja vaikuttaa tuntevan poliisin tutkintatekniikoita.

– Hän vaikuttaa tekevän 20 – 30 murtoa parin kuukauden aikana ja menee sitten maan alle, sanoo rikosetsivä Dan O’Sullivan.

Viimeisin murtoaalto kesti viime syyskuusta tammikuun alkupuolelle, jolloin Wimbledonissa tehtiin 3 – 4 talomurtoa viikossa. Joihinkin kohteisiin hän saattaa iskeä useammin kuin kerran.

–  Keskimääräinen varas tekee jonakin päivänä jonkin virheen. Mutta me emme ole koskaan päässeet lähellekään häntä, mikä kertoo hänen taidoistaan. Hän on kurinalainen, O’Sullivan toteaa.

Vaikka Wimbledonin hiiviskelijä on tallentunut useallekin turvakameran tallenteelle, ei niistä ole ollut poliisille mitään hyövyä. Tallenteiden perusteella poliisi kuitenkin on antanut muutamia tuntomerkkejä: hän on noin 35-vuotias, keskipitkä, urheilullinen ja ketterä mies.

Poliisi ei sulje pois mahdollisuutta, että mies olisi entinen sotilas – siihen viittaavat hänen itsehillintänsä ja tarkkuutensa yksityiskohdissa.

– Tämä kaveri on selvästi hyvin varovainen ja tietoinen turvatoimista. Hän käyttää runsaasti aikaa havaintojen tekemiseen minimoidakseen kiinnijäämisen mahdollisuuden, arvioi Euroopan suurimman rikollisuuden ehkäisemiseen keskittyneen nettisivuston ylläpitäjä Calvin Beckford, entinen poliisi.

Scotland Yard uskoo Wibledonin hiiviskelijän pitävän nyt taukoa, kunnes murrot taas alkavat.

– Kun hän aloittaa, olemme valmiina, rikosetsivä O’Sullivan lupaa.

Vuosikymmenen mittaan hankittu miljoonien saalis on tehnyt Wimbledonin hiiviskelijästä varakkaan miehen, joten poliisi uskookin hänen jatkavan hommiaan silkan jännityksen vuoksi.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.