Kassakaappijengi piinaa romuyrittäjä Keinästä – lupaa 2 000 euroa sille, joka tunnistaa tälle videolle tallentuneet naamiomiehet

0:44
Video näyttää: Näin kassakaappia havittelevat murtautujat säntäilivät ees taas Romu Keinäsen liiketilassa Espoossa

Pääkaupunkiseudulla toimivan romuyrittäjä Toni Keinäsen liiketilat ovat joutuneet syksyn aikana jo kolmen murron ja yhden murron yrityksen kohteeksi. Yrittäjä toivoo tekijöiden kiinnijäämisen lisäksi sitä, että he hakeutuisivat oikeiden töiden pariin.

– Tekijät ovat tulleet ikkunasta sisään, hypänneet pöydälle, potkineet tavaroita tieltään. Panssarilasin siruja on joka puolella ja paperit lennelleet.

– Olisihan se kiva, että työntekijät pääsisivät jatkamaan aamulla töitään siitä, mihin edellisenä päivänä jäivät, eivätkä joutuisi siivoamaan murtojälkiä, harmistunut yrittäjä kuvailee murtotuhoja MTV Uutisille.

Videoilla näkyy kolme henkilöä

Ensimmäisen kerran varkaat iskivät Espoon Kauklahdessa sijaitsevaan toimitilaan syyskuussa. He yrittivät sisään, mutta eivät päässeet. Seuraava kerta onnistui. 

Muutaman päivän kuluttua Espoon ensimmäisestä murrosta sama tapahtui Vantaalla. Viimeisimpänä viime viikonlopun murtokohteena oli jälleen Espoo. Kommandopipoiset tekijät rymistelivät sisään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Yllä olevalle videolle on koostettu Espoon kahden murron valvontakameratallenteet. Videoilla näkyy kolme eri henkilöä.

"Miten he ajattelivat sitä kuljettaa?"

Liiketilassa on Keinäsen mukaan hälytysjärjestelmät ja valvontakamerat, kassakaapissa puolestaan väripanokset ja liiketunnistimet. Yrittäjä ei ymmärrä varkaiden motiivia

Hänen mukaansa he eivät ole olleet metalliromun perässä, vaan suunnanneet selkeästi kassakaapille päin. Mitään irtainta heidän matkaansa ei ole lähtenyt.

– Kassakaappi on pultattu kiinni. Se painaa lähemmäs sata kiloa ja siinä on lähetin. Myös väripanokset räjähtävät, jos kaappiin kohdistuu vaikkapa voimakas tärähdys tai se murretaan väkisin.

– Vaikka kassakaapin saisikin irti, niin miten he ajattelivat sitä kuljettavansa? Kyllä se onnistuu, mutta siihen menisi tunteja. Ja poliisit ovat lähellä, Keinänen pohtii.

Yrittäjä pitää todennäköisimpinä vaihtoehtona, että tekijät ovat olleen joka kerralla samat, niin Espoossa kuin Vantaallakin. 

– Valvontakameratallenteista näkee, että ensimmäisellä kerralla he tonkivat paikkaa ja seuraavalla kerralla he menivät suoraan kassakaapille. Joko he ovat ilmeisesti samat tyypit tai heidän kavereitaan.

Sapettava rikossaaga

Keinäsen romuliike on perheyritys, jonka juuret juontavat vuoteen 2001. Toimintaa on Espoon ja Vantaan lisäksi Karjaalla.

Yritys romuttaa muun muassa vanhoja autoja ja metalliromua. Toni Keinäsen mukaan aiempina vuosina riesana ovat olleet esimerkiksi kupariputkia havittelevat varkaat, mutta pääsääntöisesti rikolliset on saatu kiinni nopeasti.

Nyt tilanne on toinen. 

Keinäsen tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen HS:n mukaan Espoon poliisista vahvistetaan, että poliisille on tehty kolme eri rikosilmoitusta Espoon toimipisteen tapauksista. Viimeisimmän murron tutkinta on vielä kesken. 

Keinänen kirjoitti murtosarjasta myös Facebook-päivityksen, jossa hän lupaa 2 000 euron palkkion tekijöiden käräjäyttäjälle. 

– Eivät he saa tästä kuin itselleen pahan mielen, että parempihan se olisi, kun eivät kävisi ollenkaan. Menisivät töihin. Jos he tekisivät rehellisiä hommia, niin saisivat varmasti aikaan jotakin hyödyllisempää, Keinänen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja