Mainos

Wilson Kirwan synnyinmaa taistelee irti köyhyydestä: "Meillä oli yhteensä neljät housut 21 lapselle"

10:51

Juoksija-kirjailija Wilson Kirwa muistelee MTV:n Huomenta Suomessa rutiköyhää lapsuuttaan Keniassa. Hän kertoi uskomattomia tarinoita kenialaisesta elämästä.

Kirwa kertoo, että hänen perheessään oli 21 lasta, jotka pitivät huolta toisistaan. Perhe yritti viljellä kaikkea mahdollista henkensä pitimiksi. Suurperheen koti oli kooltaan 30 neliötä.

– Meillä oli vain neljät housut 21 lapselle. Maanantaina kun velipoika meni kouluun, minä jäin kotiin ilman housuja, ja tiistaina oli pakko neuvotella, että saanko minä housut, hän muistelee.

Kirwa kertoo, että hänen halunsa päästä kouluun oli kova.

– Halusin oppia jotakin ja tulla paremmaksi ja auttaa muita ihmisiä kotikylällä.

Kirwan lapsuus oli todella köyhä, mutta miten hän itse sen koki?

– Tilanne oli ahdistava.

– Välillä sai ruokaa, välillä ei. Kouluun oli matkaa 8 kilometriä, Kirwa sanoo.

Puhdas juomavesi oli iso ongelma Keniassa Kirwan lapsuudessa. Hän kertoo, että lapsilla oli usein kaikenlaisia vatsaongelmia, kun jouduttiin juomaan jopa kuraista vettä.

Tilanne on parantunut paljon

Suomen World Visionin hankekoordinaattori Annette Gothóni sanoo, että juuri tämä on ollut pitkään ongelmana alueella, ja se kertautuu.

– Lapset kävelivät kymmeniä kilometerejä päivässä hakemaan vettä, joka ei ollut puhdasta mutta oli ainakin jotakin juotavaa, eikä heillä ollut aikaa käydä koulua, hän kertoo.

Vesijohtojärjestelmä on monessa kylässä ratkaissut kerralla monta ongelmaa. Kirwa kertoo, että myös hänen kotikylässään tilanne on parantunut huomattavasti, mitä ovat osaltaan auttaneet suomalaiset. Hän muistelee, kun paikkakunnalle odotettiin suomalaista silmälääkäriä.

– Minun sukulainen, 88-vuotias pappa laitettiin polkupyörätelineelle ja pyöräiltiin 60 kilometriä. Lääkärit auttoivat häntä. Hän lähetti minulle viestiä, että Wilson, suuret kiitokset, nyt minä näen maailman.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja