Wilma Murto kuuli Vuoden urheilija -äänestyksen lopputuloksen vasta jäähallin uumenissa: "Hauska kuulla"

Wilma Murto sai loistostartin olympiavuodelleen – "Juuri sitä, mitä toivoi näkevänsä" 1:51
Wilma Murto sai loistostartin olympiavuodelleen. Kertoo haastattelussa huippukisasta: "Juuri sitä, mitä toivoi näkevänsä"

Wilma Murto jäi jälleen Vuoden urheilija äänestyksessä toiseksi. Viime vuonna voiton vei Iivo Niskanen ja tällä kertaa Lauri Markkanen äänestettiin parhaaksi.

Kisa oli melko tiukka. Lauri Markkanen vei voiton 119 pisteellä ennen Murtoa.

– Mä en edes tiedä näitä loppupisteitä, Murto aloitti.

Tässä vaiheessa Murrolle kerrottiin hänen olleen äänestyksen toinen.

– Hauska kuulla. Tällä top 3:lla myös kolmospaikka olisi ollut aivan hyvä. Kovia juttuja ovat herrat tehneet, Murto sanoi viitaten voiton vieneeseen Markkaseen ja kolmanneksi äänestettyyn Kalle Rovanperään.

Murto jäi toiseksi Vuoden urheilija äänestyksessä, mutta hän voitti Vuoden sykähdyttävimmän hetken palkinnon. Murron Budapestin MM-kisojen pronssi nousi jälleen yleisöäänestyksessä kansaa kohahduttaneimmaksi hetkeksi.

Kategoria on erityinen MM-pronssimitalistille. 

– Minusta tuntuu, että urheilussa se kotikatsomo ja yleisö on iso draiveri, miksi se koko homma ylipäätänsä pyörii. Tämä kuvastaa ehkä sitä. Yleisöäänestys painaa minulle paljon. Jos sieltä saa hakea pokaalin kotiin, niin se on minulle iso juttu, Murto sanoi kiitollisena.

Murrolle sykähdyttävimmän urheiluhetken palkinto oli jo toinen perättäinen, sillä viime vuonna hän nappasi voiton samassa kategoriassa EM-kultamitalillaan.

– Se on ehkä vähän hämmentäväkin kokemus, että yleisö sen niin kokee, mutta olen siitä tosi otettu, Murto sanaili hymyillen.

Seiväshyppääjätähti saa paljon palautetta, mikä lämmittää hänen mieltään erityisesti.

– Yleinen ilmapiiri ja viestit siitä, että lapset haluavat aloittaa yleisurheilun. Vanhemmat laittavat viestejä, mihin seuraan lapset kannattaa laittaa yleisurheilemaan, Murto kertoi.

– Tosi erilaiset ihmiset tulevat sanomaan, että he ovat valvoneet öitä ja seuranneet urheilua, ja se on ollut niille tärkeää ja tuonut heille iloa. Ne lämmittää toistamiseen mun mieltä tosi paljon.

Lue myös:

    Uusimmat