Golfkomeetta Sami Välimäki paaluttaa kovat tavoitteet alkavalle kaudelle – vuoden takaisella kohokohdalla valtava merkitys: "Se oli iso vapauttava tekijä"

Golftähti Sami Välimäki vietti kahden palkinnon iltaa Urheilugaalassa torstaina. Välimäki valittiin vuoden läpimurroksi ja hänen Omanin kisan voittonsa sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Nokialainen Välimäki valmistautuu parhaillaan jo ensi viikolla alkavaan golfkauteen. Välimäki avaa kautensa Abu Dhabin kilpailussa.

– Kauden melkein isoimpia kisoja. Sinne koitetaan olla valmiina. Tarkoitus on päästä pelaamaan kaikki neljä majoria, pärjätä niissä ja nousta lähemmäs 20 parhaan joukkoa. Siinä ovat tämän vuoden tavoitteet ja haasteet.

Välimäen mukaan kunto on hyvä. Mies on saanut kaivattua lepoa.

– Viime kaudella ei kerennyt huilailemaan. Nyt olen päässyt alkuviikolla treenailemaan ja näyttää, että on ihan malliillaan ja valmiina. 

Välimäki palkittiin torstain Urheilugaalassa Vuoden läpimurto -palkinnolla ja hänen viime maaliskuun voittonsa Omanin Euroopan kiertueen kilpailussa valittiin vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

– Paljon on tehty uhrauksia. On jäänyt vähän koulua välistä, on joutunut miettimään, mitä tekee kaverien kanssa, kun aina ei voi nähdä, paljon reissupäiviä. On ollut haastavaa. Loistavaa, että siitä palkitaan, Välimäki sanoi.

– Vaikeitakin hetkiä on ollut. Kova työ ja oma hyvä itseluottamus, kun se palkitsee näin, siitä pitää osata nauttia ja mennä eteenpäin vielä kovemmin.

Euroopan kiertueen kilpailun voitto Omanissa maaliskuun alussa nousi Välimäen kauden urheilulliseksi kohokohdaksi. Kilpailu oli Välimäelle vasta kuudes Euroopan kiertueella. Voitto valittiin Urheilugaalassa Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Samaan kilpailuun liittyy myös Välimäen oma ikimuistoisin hetki läpimurtokaudeltaan. Omanin voitto varmistui upealla putilla, joka on jäänyt suomalaisen mieleen.

– Se oli iso vapauttava tekijä, Se oli hetki, kun kaikki latautuminen onnistui ja sitten taas myös vapautui. Se oli se hetki.

Lue myös:

    Uusimmat