Wilma Murron kilpasiskot tykittäneet suomalaisen ohi – SE-nainen pumppasi hurjan ennätyksen

Wilma Murto juhli MM-pronssia kakkukahveilla – Tero Pitkämäen lähettämä nokkela viesti lämmitti erityisesti 2:01
Tero Pitkämäen lähettämä nokkela viesti lämmitti erityisesti pronssimitalisti Wilma Murtoa MM-kisoissa.

Wilma Murto on tippunut sisäratojen SE-tuloksellaan maailmanlistalla kolmanneksi. SE-nainen on keskittynyt harjoitteluun, ja videot paljastavat, että hän on hurjassa kunnossa. Erityisesti tuore leuanvetovideo loksauttaa leuat.

Murto ei ole kilpaillut hallikauden avauskilpailunsa jälkeen, vaan sosiaalisen median perusteella keskittynyt tiukasti harjoitteluun.

Seiväshypyn SE-nainen säväytti tällä viikolla julkaistussa Instagramin tarinat-osiossa erityisesti leuanvetosuorituksellaan, kun hän teki oman ennätyksensä. Murto kiskaisi itsensä tangon päälle 40 kilon lisäpaino vyötäröllään ja tuuletti päälle.

Maailmanlistan kolmas

Kaikesta voi päätellä, että Murto on rautaisessa kunnossa, kun ennätykset paukkuvat niin harjoituksissa kuin kilpailuissa. 

Salolainen avasi hallikautensa huikealla sisäratojen Suomen ennätyksellä 481, mikä sinkautti hänet saman tien tämän kauden maailmanlistan kärkeen. 

Nyt hän on tosin tippunut kolmanneksi, kun ohi ovat hypänneet Yhdysvaltojen Sandi Morris tuloksella 482 ja Ison-Britannian Molly Caudery maailman kärkihypyllä 483.

Caudery on vasta 23-vuotias, ja hänen kauden parhaansa on myös hänen oma ennätyksensä.

Valtaosa maailman parhaista seiväshyppääjistä on avannut kautensa, ja kärkikolmikko erottuu vielä toistaiseksi selvästi muista. 

SijaNimiMaaTulos
1.Molly CauderyIso-Britannia483
2.Sandi MorrisUSA482
3.Wilma MurtoSuomi481
4.Bridget WilliamsUSA473
4.Tina SutejSlovenia473
6.Polina KnorozVenäjä471
7.Alysha NewmanKanada465
8.Aikaterini StefanidiKreikka464
8.Hana MollUSA464
8.Eliza McCartneyUusi-Seelanti464
    
17.Katie MoonUSA453

Huomionarvoista tämän hetken maailmanlistalla on, että viime kesänä Murron edellä MM-kultaa voittanut Katie Moon on Murron takana, ja toinen MM-kullan jakanut Australian Nina Kennedy puuttuu listalta kokonaan. Moon on tosin hypännyt vain yhden kilpailun, jossa ylittyi korkeus 453.

Kennedyn tilanne on kinkkisempi. Hänen selästään löydettiin viime kauden jälkeen rasitusmurtuma, eikä hän ole päässyt hyppäämään kisoissa ollenkaan.

Hän kertoi The West Australian -lehdelle tammikuun puolivälissä, että on vasta päässyt palaamaan hyppyharjoituksiin. Halli-MM-kisat jäänevät australialaiselta väliin.

– Kahden kuukauden istumisen jälkeen olen taas alkanut rakentaa kuntoani hitaasti ja asiat sujuvat hyvin, Kennedy sanoi.

Murron ja kaikkien muidenkin huippuhyppäjien päätähtäin on suunnattu ensi vuonna Pariisin olympialaisiin. Edessä siintävä myös Roman EM-kisat kesäkuussa ja MM-hallit Glasgow'ssa. Murot on ilmoittanut, että hänen tavoitteensa on palata jokaisesta vuoden arvokilpailusta kotiin mitali kaulassa.

Glasgow'n MM-hallit kisataan maaliskuun 1.-3. päivä.

 

Lue myös:

    Uusimmat