Williamin ja Harryn paljastetaan ottaneen lupaavia askelia kohti sopua – prinssiveljekset saattavat kuitenkin ajautua jälleen riitoihin

2:33
Tällainen oli prinssi Philipin elämä kuningatar Elisabetin rinnalla.

Prinssi Williamin ja prinssi Harryn suhteen kerrotaan ottavan varovaisia askeleita kohti lämpimämpiä välejä.

Toisistaan etääntyneet prinssi William ja prinssi Harry ottivat isoisänsä prinssi Philipin hautajaisissa ensimmäisen askeleen kohti riitaisten väliensä paikkaamista, kertoo veljesten perhetuttu Peoplen mukaan.

Prinssiveljekset kävelivät erillään toisistaan Philipin hautajaissaattueessa, jolloin heidän serkkunsa Peter Phillips käveli heidän välissään, mutta prinssin siunauksen jälkeen kaksikko poistui yhdessä Windsorin linnan St. Georgen kappelista toisilleen jutellen. Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip menehtyi 9. huhtikuuta 99-vuotiaana ja hänet siunattiin haudan lepoon lauantaina 17. huhtikuuta. 

– Mielestäni se on hyvä alku ja se oli ihanaa nähdä, mutta tämä koko riita on mennyt niin syvälle, etten usko siihen olevan nopeaa ratkaisua, lähde kertoo. 

– Perheen tuntien se voi korjaantua hieman ja sitten taas ajautua sivuraiteille. 

Harry ja William kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa yli vuoteen isoisänsä Philipin hautajaisissa. Harry muutti keväällä 2020 vaimonsa herttuatar Meghanin ja parin esikoisen Archien Yhdysvaltoihin herttuaparin vetäydyttyä kuninkaallisesta elämästään ja velvollisuuksistaan. 

Aiemmin kuluvana keväänä Harry ja Meghan räjäyttivät todellisen uutispommin antamalla kohutun avoimen haastattelunsa yhdysvaltalaiselle juontaja-toimittaja Oprah Winfreylle. Haastattelussa pariskunta vihjasi, että Meghanin odottaessa Archieta kaksikon tuolloin syntymätön lapsi olisi joutunut brittihovissa kytevän rasismin kohteeksi. 

Haastattelun julkaisun jälkeen prinssi William kommentoi edustaessaan rasismiväitteitä lyhyesti. 

– Me emme todella ole rasistinen perhe, William totesi tuolloin asiaa tiedustelleelle toimittajalle. 

Buckinghamin palatsin tiedottajan mukaan Harryn ja Williamin kävelyjärjestys Philipin hautajaissaattueessa oli enemmänkin "käytännön seikka" sen sijaan, että sillä olisi haluttu viestiä jotakin. 

– Nämä ovat hautajaiset emmekä aio ajautua draaman havainnointiin. Järjestelyt sovittiin sekä ne edustavat hänen majesteettinsa toiveita, palatsista kommentoitiin. 

Historioitsija Robert Laceyn mukaan Williamin ja Harryn kävelyjärjestys hautajaisissa oli virhe palatsilta. 

– Kuten näimme, he olisivat voineet kävellä vieretysten melko sulassa sovussa loppujen lopuksi. Mikä miellytti minua erityisesti jälkikäteen oli se, että se vaikutti niin kovin luontevalta ja he ajautuivat toistensa luo kuten ennen vanhaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja