WHO:n epidemiologi tarkensi lausuntoaan koronan oireettomista kantajista – ristiriidassa aiempien tutkimusten kanssa

Rajoituksia avattiin, mutta tartunnat pysyvät pohjamudissa – tässä Suomen ja maailman kattava tilannekatsaus koronaepidemiaan 20:18
Tuomas Aivelo kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa, että kaikki virukset muuttuvat. Niin käy myös uudelle koronavirukselle.

Maailman terveysjärjestö WHO:n epidemiologi täsmensi tiistaina lausuntoaan siitä, että koronaviruksen tarttuminen oireettomilta kantajilta olisi harvinaista.

Epidemiologi Maria Van Kerkhove kertoi viitanneensa muutamaan tutkimukseen. Hänen mukaansa on tapahtunut sekaannus, kun on ilmaistu, että tarttuminen oireettomilta kantajilta olisi harvinaista maailmanlaajuisesti.

Van Kerkhove huomautti myös, että aiempi lausunto ei ollut WHO:n kanta.

Epidemiologin lausunto aiheutti hämmennystä, sillä se oli ristiriidassa aiempien tutkimusten kanssa. Lisäksi täysin oireettomien kantajien erottaminen sellaisista kantajista, joiden oireet eivät vielä ole puhjenneet, on hyvin vaikeaa.

Oireettomien kantajien asema tartuntaketjussa on erittäin tärkeä, kun eri maiden viranomaiset ja hallitukset tekevät päätöksiä koronarajoitusten purkamisesta.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat