WhatsAppin maagiset luvut: 450, 32, 1 ja 0 - Mitä ne tarkoittavat?

Pikaviestipalvelu WhatsAppia rahoittanut pääomasijoitusyhtiö Sequoia Capital kertoo, miksi Facebook päätti hankkia palvelun itselleen.

Facebook maksaa WhatsAppista noin 16 miljardia dollaria eli noin 11,6 miljardia euroa.

Neljä maagista lukua

Sequoia Capital kirjoittaa blogisivuillaan, että WhatsAppin tarina kiteytyy neljään lukuun: 450, 32, 1 ja 0. 

450. 

WhatsAppilla on yli 450 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Palvelu pääsi tähän huimaan lukuun nopeammin, kuin mikään muu yhtiö aiemmin.

Vielä yhdeksän kuukautta sitten WhatAppilla oli "vain" 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

32. 

WhatsApp on erittäin kilpailukykyinen. Palvelussa työskentelee vain 32 kehittäjää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kukin asiantuntija vastaa 14 miljoonan aktiivisen käyttäjän tukemisesta. 

1. 

WhatsAppin ohjenuorana on ollut, että palvelu pidetään selkeänä ja siinä vältetään kaikenlaista kikkailua, mainoksia ja pelejä.

Yhden vuoden ilmaisen käytön jälkeen palvelu maksaa yhden dollarin, ilman muita kustannuksia.

WhatsApp ei ole kerännyt käyttäjistään tietoja monien muiden palveluiden tavoin. Facebook on vakuuttanut, että WhatsAppin periaatteet säilyvät jatkossakin ennallaan.

0. 

WhatsApp on saavuttanut suuren suosion sijoittamatta senttiäkään sen markkinointiin. Palvelun leivissä ei edes ole markkinointi- tai PR-henkilöitä.

Silti palvelu on saanut muodotettua vahvan siteen käyttäjiinsä. WhatsApp on levinnyt yksinkertaisesti käyttäjältä toiselle.

Lue myös:

    Uusimmat