Wellnessmalli-kisan finalisti Eveliina Mäntykankaalta rehellinen päivitys Instagram-kuvien takaa – kertoo nyt painonsa: "Löysää löytyy, mutta olen kropassani onnellinen"

Eveliina Mäntykangas uskoo, että stressi on pahempi jarruttaja elämäntapaprosessissa entä kuin vaikkapa hampurilainen. 

Edesmenneen mäkikotka Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas on yksi Wellnessmalli-kisan finalisteista. Personal trainerina ja lähihoitajana työskentelevä Mäntykangas otti Instagram-tilillään kantaa tärkeään aiheeseen – hyvinvointiin ja elämätapamuutokseen liittyen.

Mäntykangas julkaisi itsestään kuvaparin, joka kantaa nimeä "Instagram vs. todellisuus, silti upean näköinen". 

Mäntykangas kertoo, että hänen painonsa on heitellyt vuosien aikana. Välillä hän on painanut 60 kiloa, välillä 100 kiloa, sekä myös niiden väliltä. 

– Se aika mun elämässä, kun rasvaprosentti oli numero 1, luulin olevani onnellinen. Luulin, että "tikis" oleva kroppa tuo mulle hyvää oloa ja kyllähän se tavallaan toikin, mutta se toi myös paljon tyytymättömyyttä vaikka tein lujasti töitä. Aina piti jostain kohtaa vielä tiristää ja jotain lihasta pyöristää yms. Se oli loputon suo, eikä sillä minun mielestäni ollut mitään tekemistä hyvinvoinnin kanssa, päinvastoin, hän kirjoittaa.

Mäntykangas kertoo, että painaa tätä nykyä noin 72 kiloa. 

– Löysää löytyy, mutta silti mä olen omassa kropassani enemmän kuin onnellinen. Mulla on tosi hyvä fiilis treenaamisesta ja syömisestä ja otan ihan rennoin rantein tätä elämää, hän toteaa kirjoituksessaan. 

Mäntykangas antaakin tärkeän neuvon seuraajillensa. 

– Jos sulla on painonpudotus, elämäntapa tai muu remontti menossa omroassa elämässä oman kropan kanssa, niin sanoisin jopa, että stressi on pahempi jarruttaja sun projektissa mun yksikään hampurilainen. Jos jatkuvasti yrität suorittaa ja ahdistut herkkujen syömisestä tai treenien välistä jäämisestä, niin silloin on aika stopata hetkeksi, koska ne siivet millä yrität lentää, ei todennäköisesti kanna sinne wonderlandiin asti. 

(Voit selata kuvia sen vasemmalta.)

Mäntykangas kertoi toukokuun lopussa MTV Uutisille elämäntavoistaan. 

 Mäntykankaan elämässä liikunta on ollut aina läsnä.  Nuorempana harrastuksiin kuului niin joukkuevoimistelu, koripalloilu kuin karate.

16-vuotiaana intohimo liikuntaa kohtaan loppui kuitenkin yhtäkkiä kuin seinään.

– Oli sellainen elämäntilanne, etten enää välittänyt itsestäni ja ruoka alkoi maistumaan liiankin hyvin, Mäntykangas kertoi.

Vuosia kului ja painoa kertyi lähes 30 kiloa lisää. Yhtäkkiä Mäntykankaan elämässä kuitenkin tapahtui jotain. Sellaista, joka sai pohtimaan oman hyvinvoinnin tärkeyttä uudestaan.         

– Minulle tuli 23-vuotiaana ero, joka sysäsi minut löytämään liikunnan ja hyvinvoinnin uudelleen. Silloin opin tajuamaan vihdoin sen, että minä itse olen se elämäni tärkein henkilö. Sen tajuamisen myötä aloin ymmärtämään laajemmin, että mitä hyvinvointi kokonaisuudessaan tarkoittaa.


Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja