Wear OS -älykelloissa ongelma: Google Mapsista katosi kartta

Googlen kehittämässä Wear OS -käyttöjärjestelmässä älykelloille on ilmennyt ongelma. Useat käyttäjät raportoivat verkossa, ettei Google Maps -karttasovellus heillä enää toimi kellossa. Asiasta kertoo muun muassa GSMArena.com-sivusto.

Ongelman takia Google Mapsissa ei Wear OS -kelloissa näy kartan tietoja. Käyttöliittymän elementtejä, kuten painikkeita, pysyy näkyvissä ongelmasta kärsivissäkin kelloissa, mutta itse kartan tilalla on vain tasaista väriä.

Karttaongelma saattaa koskettaa vain joitakin Wear OS -kellomalleja, sillä kaikilla ongelma ei nähtävästi ilmene. Raportoidusti ongelmasta kärsivät kuitenkin ainakin kellomallit TicWatch Pro, TicWatch S2, Fossil Q Explorist HR, Skagen Falster 2 ja Tag Heuerin sekä Misfitin kellot.

Google Maps -sovelluksen nollaaminen tai uudelleenasentaminenkaan eivät ole auttaneet ongelmaan. On mahdollista, että ongelma on Google Maps -sovelluksen tuoreimmassa 10.13.3 -versiossa. Ainakin osalla käyttäjistä vanhemman Google Mapsin asentaminen uudemman version tilalle on korjannut ongelman ja mahdollistanut jälleen kartan käytön.

Google ei ole vielä kommentoinut asiaa mutta työstää epäilemättä siihen jo korjausta, joka tulee myös saataville lähiaikoina.

Lue myös:

    Uusimmat