Mainos

Washington Post: Trumpin perheen elämäntyyli tulee veronmaksajille kalliiksi

Presidentti Donald Trumpin ja hänen perheensä epätyypillinen elämäntyyli uhkaa tulla kalliiksi yhdysvaltalaisille veronmaksajille.  

Toisin kuin presidentin perheet yleensä, Melania Trump ja kymmenvuotias Barron Trump eivät ole muuttaneet Valkoiseen taloon, vaan he asuvat edelleen perheen luksusasunnossa New Yorkissa.

Presidentti itsekin näyttää elävän pääkaupungissa vain arkisin. Viikonloput hän viettää Floridassa klubillaan, jota hän on alkanut kutsua talvivirka-asunnokseen.  
Tämä vaatii mittavia turvatoimia kolmessa eri osavaltiossa.  

Washington Postin mukaan myös presidentin aikuiset lapset lasketaan mukaan perheeseen, jonka turvallisuutta valvotaan ympäri vuorokauden riippumatta siitä, millä mantereella he liikkuvat. Tämä kuormittaa salaista palvelua merkittävästi, sillä perheen liiketoimien ohjat käsiinsä ottaneet Don Junior ja Eric Trump tekevät runsaasti liikematkoja ympäri maailmaa.    

Miljoonia euroja    

Vaalikampanjansa aikana Trump kritisoi usein presidentti Barack Obaman perheen lomamatkoja. Puheet vetosivat moniin Trumpin kannattajiin kuten teksasilaiseen Karrie Baysingeriin, joka kiihtyi tammikuussa silminnähden kertoessaan STT:lle, että Obama lensi perheineen Havaijille lomalle presidentin virallisella lentokoneella. 

Obaman perheen lomien on Washington Postin mukaan arvioitu maksaneen kahdeksan vuoden aikana reilut 90 miljoonaa euroa. Jos Trump perheineen jatkaa nykyistä elämänmenoaan, kustannuksista tulee jo neljässä vuodessa moninkertaiset. 

Ehkä kaikkein erikoisinta tilanteessa on, että osa rahoista siirtyy Trumpin omaan taskuun.  
Washington Postin mukaan puolustusministeriö ja salainen palvelu ovat vuokranneet turvatoimien järjestämistä varten tiloja New Yorkin Trump-tornitalosta, joka ei ole New Yorkin halvimpia kiinteistöjä.   

Trumpin klubi Floridassa on nyt paikka, jossa jäsenet saattavat päästä näkemään presidentin ja tämän kansainvälisiä vieraita. Klubi kaksinkertaistikin hiljattain jäsenten liittymismaksun 200 000 dollariin (noin 188 000 euroon). 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.