Trump lähetti panttivankiasiantuntijan Ruotsiin tuomaan Asap Rockyn takaisin Yhdysvaltoihin

Rap-artisti Asap Rockyn oikeudenkäynti jatkuu Tukholmassa tänään 1:15
Rap-artisti Asap Rockyn oikeudenkäynti jatkuu Tukholmassa tänään

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kommentoinut julkisesti rap-artisti Asap Rockyn tilannetta muun muassa Twitterissä. Nyt Trump on lähettäyt Ruotsiin, missä artisti on vangittuna, panttivankiasiantuntijan, uutisoi Washington Post.

Presidentin panttivankiasiantuntija Robert C. O´Brien on Tukholmassa "POTUS-tehtävällä", lehti kirjoittaa.

– Tavoite on tuoda Rocky, Bladimir ja David kotiin Yhdysvaltoihin perheen ja ystävien luokse. Heidän vaputumisensa aika on nyt, O´Brien sanoo.

Trump pettyi Löfveniin

Asap Rockyn eli Rakim Mayersin, lisäksi vangittuna ovat hänen ystävänsä Bladimir Emilio Corniel ja David Tyrone Rispers. Kolmikko on kiistänyt syyllisyytensä Tukholmassa kesäkuun lopulla tapahtuneeseen pahoinpitelyyn, jonka kohteena oli 19-vuotias paikallinen mies.

Trump on ollut erityisen kiinnostunut tapauksesta. Hän on tviitannut useaan otteeseen Asap Rockyn vapauttamisesta. Hän sanoi muun muassa olleensa pettynyt Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniin ja haukkui lopulta Yhdysvaltojen ja Ruotsin välit.

– Me teemme niin paljon Ruotsin hyväksi, mutta sama ei näytä toimivan toisin päin. Ruotsin pitäisi keskittyä oikeaan rikosongelmaan, hän kirjoitti ja lisäsi loppuun hästagin #freerocky.

Asap Rockyn oikeudenkäynti on parhaillaan käynnissä Tukholmassa.  

Lue myös:

    Uusimmat