Mainos

Justin Bieber tarttui tilaisuuteen ja käytti A$AP Rockyn pidätystä keinona ryppyillä Trumpille: "Voisitko samalla..."

2:48
Räppäri Asap Rockyn tutkintavankeus on saanut monet julkisuuden henkilöt ja presidentinkin ottamaan tapaukseen kantaa.

Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rockyn eli Rakim Mayersin tutkintavankeuden kommentointi on saanut yhä sakeampia piirteitä Yhdysvalloissa.

Mayersia on pidetty tutkintavankeudessa 30. kesäkuuta lähtien epäiltynä pahoinpitelystä. Tapauksessa miesjoukko seurasi Mayersia ja tämän seuruetta, ja lopulta tilanne äityi käsirysyksi.

Mayers on ollut heinäkuun alusta lähtien vankilassa odottamassa tietoa mahdollisista syytteistä.

Räppärit vaativat kollegaansa vapaaksi

Useat yhdysvaltalaisräppärit ovat osoittaneet tukea Asap Rockylle ja vaativat tätä vapaaksi. Tukeaan ovat ilmaisseet esimerkiksi Post Malone, Tyler, the Creator ja Schoolboy Q.

Myös laulaja Justin Bieber ilmoittautui Mayersin tukijoukkoihin, mutta omalla twistillään.

– Tahdon ystäväni vapaaksi.. Arvostan, että yrität auttaa häntä. Mutta voisitko samalla päästää ne lapset ulos häkeistä?

Bieber viittaa Yhdysvalloissa velloneeseen keskusteluun Meksikon vastaisella rajalla olevista maahanmuuttajien säilöönottokeskuksista. Maassa on herättänyt runsaasti keskustelua menettely, jossa lapsia erotetaan perheistään.

Trump ja Löfven keskustelivat puhelimessa

Donald Trump twiittasi perjantaina keskustelleensa Mayersin tilanteesta räppäri-mediapersoona Kanye Westin kanssa ja lupasi olla yhteydessä Ruotsin pääministeriin Stefan Löfveniin.

Lauantaina Trump twiittasi keskustelleensa tämän kanssa puhelimessa ja tarjoutuneensa maksamaan takuut – vaikka maassa ei takuujärjestelmää ole.

– Ruotsissa jokainen on yhdenvertainen lain silmissä. Tämä koskee myös muiden maiden kansalaisia. Ruotsin hallinto ei voi eikä tule vaikuttamaan syyttäjien tai oikeuden toimintaan, Löfven kertoi tiedotteessaan.

Mayersia epäillään pahoinpitelystä. Tämänhetkisen tiedon mukaan syytteiden nostamisesta pitää päättää ensi viikon torstaihin mennessä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja