Mainos

Trump on "erittäin pettynyt" Ruotsin pääministeri Löfveniin – ei auttanut vapauttamaan amerikkalaisräppäriä

3:23
Tätäkö on kansainvälinen politiikka 2019? Donald Trump ja Stefan Löfven keskustelivat amerikkalaisräppärin vapauttamisesta, Kanye West toimi neuvonantajana

Yhdysvaltain presidentillä Donald Trumpilla on uusi silmätikku: Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.

Donlad Trump kertoo olevansa erittäin pettynyt Stefan Löfveniin, koska tämä ei auttanut vapauttamaan Ruotsissa vangittuna olevaa amerikkalaisräppäriä Asap Rockya.

Vielä aiemmin tässä kuussa Trump kuvaili Löfveniä erittäin lahjakkaaksi.

–  Olen erittäin pettynyt pääministeri Stefan Löfveniin, koska hän ei pystynyt toimimaan. Ruotsi on pettänyt Yhdysvaltojen afroamerikkalaisen yhteisön, Trump tviittasi.

Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers sai torstaina Ruotsissa syytteen pahoinpitelystä aiemmin tässä kuussa Tukholmassa sattuneen katutappelun seurauksena. Syyttäjän arvion mukaan Mayers on syyllistynyt rikokseen, vaikka tämä sanookin puolustaneensa itseään ja tulleensa provosoiduksi. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa ensi viikolla.

Trump sanoi viime viikolla keskustelleensa tukijoihinsa kuuluvan muusikko Kanye Westin kanssa Asap Rockyn tapauksesta ja lupasi olla yhteydessä "erittäin lahjakkaaseen" Löfveniin. Trump soittikin Löfvenille, joka lupasi että pidätettyä räppäriä kohdellaan oikeudenmukaisesti.

Ruotsalaispoliitikot ovat kuitenkin muistuttaneet, että maan oikeuslaitos on Yhdysvaltojen tapaan itsenäinen, eivätkä ministerit saa sekaantua asiaan. Tämä ei ole miellyttänyt Trumpia.

"Poliitikkojen sekaantuminen oikeudenkäynteihin ei käy"

Löfven ei ole halunnut kommentoida julkisuuteen Trumpin yhteydenottoa tai tämän ilmaisemaa pettymystä pääministerin kantaan raptähden tapauksessa, kertoi Expressen.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ei hänkään kommentoi tapausta, kertoi ulkoministerin tiedottaja.

Sen sijaan Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt otti asian esiin tviitissään.

–  Laki koskee tasapuolisesti kaikkia, ja sitä soveltaa riippumaton oikeuslaitos. Niin asia on Yhdysvalloissa, ja niin asia todellakin on Ruotsissa. Poliittinen sekaantuminen oikeusprosessiin on selkeästi kiellettyä! Tuliko selväksi? Bildt muotoili.

Jotkut muutkin ruotsalaispoliitikot ovat muistuttaneet, että oikeuslaitos on itsenäinen, eivätkä ministerit saa sekaantua asiaan. Tämä ei ole miellyttänyt Trumpia.

Trump: Teemme Ruotsin hyväksi paljon

Mayersin pidätykseen johtaneesta katutappelusta ja sitä edeltäneistä tapahtumista on liikkunut internetissä videomateriaalia, jota Trumpkin on ilmeisesti tutkaillut.

–  Katsoin videot Asap Rockystä, ja öykkärit seurasivat ja härnäsivät häntä. Kohdelkaa amerikkalaisia reilusti! Trump vaahtosi Twitterissä.

–  Antakaa Asap Rockylle hänen VAPAUTENSA. Teemme Ruotsin hyväksi niin paljon, mutta se ei näytä toimivan toiseen suuntaan. Ruotsin pitäisi keskittyä todelliseen rikosongelmaansa!

Trump on aiemmin ehdottanut takuiden maksamisesta Mayersin vapautta vastaan, vaikka Ruotsin oikeusjärjestelmässä ei tunneta takuita.

Maksimirangaistus pahoinpitelystä on Ruotsissa kaksi vuotta.

Uutista päivitetty klo 10.54.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja