Walesilaisäiti yritti hakea apua mielenterveysongelmiinsa – lääkäreiden mielestä Jade oli “liian nätti” ollakseen masentunut

Walesilaisäiti väittää, että hänet todettiin "liian nätiksi" saamaan apua mielenterveyskamppailuunsa.

Jade Rowlands, 31, kertoo yrittäneensä saada apua mielenterveysongelmiinsa jo 18-vuotiaasta lähtien. Yhden lapsen äiti on käynyt lukuisten eri lääkärien pakeilla vuosien varrella selvittääkseen syyt ongelmiinsa.

Paikallinen yleislääkäri diagnosoi Jadelle ahdistuksen ja masennuksen, mutta nainen koki, että taustalla oli muutakin, kertoo muun muassa Wales Online. Hän ei tiennyt tarkkaan, miksi, mutta uskoi tarvitsevansa enemmän apua.

Kun Jade ohjattiin yleislääkäriltä julkisen puolen mielenterveyspalveluiden pariin, hän koki kuitenkin vähättelyä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"He sanoivat minun olevan liian nätti saamaan apua"

Toissa vuonna Jade kävi terapiassa, ja kymmenestä tapaamiskerrasta viimeisellä oli tarkoitus keskustella jatkohoidon tarpeesta. Silloin nainen koki mielestään käsittämätöntä kohtelua.

–  Käytännössä minulle sanottiin, että he eivät kokeneet, että minun pitäisi nähdä ketään [ammattilaista] ulkonäköni vuoksi – kynsieni, hiusteni ja meikkini vuoksi. Olin hyvin huoliteltu – koin, että niin he sanoivat. Käytännössä se esitettiin niin, että he sanoivat minun olevan liian nätti saamaan apua, Jade väittää.

Naisen mukaan huolitellulle ulkokuorelle on syynsä.

– Näytän tältä, koska se on kuin haarniska – se ei kuvasta sitä, kuka olen sisältä.

Lopulta mielenterveystiimi tarjoutui laittamaan Jaden uudelleen terapiaan, joka olisi alkanut tapaamisesta kolmen kuukauden päästä. Liki vuodenkaan kuluttua Jade ei ole kuitenkaan kuullut asiasta mitään. Lopulta nainen päätyi yksityisen avun puoleen.

Yksityisellä puolella Jadelle diagnosoitiin psyykkinen trauma ja traumaperäinen stressihäiriö.

Julkisesta terveydenhuollosta vastaavan Aneurin Bevan University Health Boardin edustaja kommentoi medioille, että olisi sopimatonta kommentoida yksittäistä tapausta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat