Wagner-pomo esitti piiritysväitteen Bahmutista ja lähetti suoran vetoomuksen Zelenskyille – yksi Ukrainan yksikkö määrätty vetäytymään

Putinin kokki väittää: Bahmut käytännössä piiritetty – lähetti suoran vetoomuksen Zelenskyille 0:55
Katso video: Näin Wagner-pomo vetoaa Zelenskyiin.

Tilanne Bahmutissa, jossa on käyty kuukausia verisiä taisteluita, on hyvin epäselvä. 

Wagner-palkka-armeijan perustaja, Putinin kokkina tunnettu Jevgeni Prigozhin on jälleen julkaissut videon Bahmutin kaupungista, jota Wagner on pyrkinyt valloittamaan kuukausitolkulla.

Nyt Prigozhin väittää, että hänen joukkonsa ovat käytännössä piirittäneet Bahmutin. Hänen väitteensä mukaan Ukrainan joukoilla on enää vain yksi pakotie kaupungista.

Prigozhin esitti myös vetoomuksen Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille, että se vetäisi joukot pois Bahmutista.

Uutistoimisto Reuters on paikantanut Wagner-johtajan videon Paraskoviivkaan, joka sijaitsee seitsemän kilometriä pohjoiseen Bahmutin keskustasta.

Prigozhin myös väitti, että hänen joukkonsa taistelevat yhä enemmän vanhoja miehiä ja lapsia vastaan.

– He taistelevat, mutta heidän elämänsä Bahmutissa on lyhyt. Yksi tai kaksi päivää. Antakaa heidän lähteä kaupungista, Prigozhin sanoi ja vetosi Zelenskyiin.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Ukrainan rynnäkköpanssarivaunu iskee Venäjän asemiin Bahmutissa 0:49
Ukrainan rynnäkköpanssarivaunu iskee Venäjän asemiin Bahmutissa

Ukrainan väitetään räjäyttäneen siltoja

Venäjä pyrkii Bahmutin valtaamisella jatkamaan hyökkäystään muun muassa Kramatorskin ja Slovjanskin suuntaan.

Taistelu kaupungista on ollut äärimmäisen verinen, ja taistelun hinta sen merkittävyyteen nähden on todella korkea. Kaupunki on paikalta saadun kuvamateriaalin mukaan täysin raunioina.

Tänään sosiaalisessa mediassa on kiertänyt myös videoita, joissa räjäytellään siltoja. Tämä saattaisi viitata siihen, että Ukraina olisi vetäytymässä kaupungista. Tiedot ovat kuitenkin hyvin epävarmoja eikä esimerkiksi joukkojen liikkeistä ole nähty todisteita. 

Sosiaalisessa mediassa levitetty video yhdestä räjäytetystä rautatiesillasta on paikannettu Bahmutiin. Paikannuksen on tehnyt ainakin Sky Newsin avoimen tiedustelun tuottaja Jack Taylor.

Toistaiseksi mahdollisia viitteitä vetäytymisestä ei ole virallisista lähteistä kommentoitu. Bahmutissa toimivan ukrainalaisen lennokkitiedusteluyksikön komentaja on kuitenkin sanonut yksikkönsä saaneen määräyksen poistua kaupungista.

– Keskiyöllä yksikkö vastaanotti määräyksen lähteä välittömästi Bahmutista uudelle operaatioalueelle, komentaja Robert Brovdi sanoi viestipalvelu Telegramissa jaetulla videolla uutiskanava CNN:n mukaan.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Ukrainan joukot iskivät Venäjän panssarivaunuihin suoraan vauhdista 2:13

Ukrainan joukot iskevät Venäjän panssareita vastaan

Ukraina: Venäjä räjäytti tärkeän sillan

Ukraina on puolestaan raportoinut Venäjän räjäyttäneen viime yönä tärkeän sillan, joka on yhdistänyt Bahmutin läheiseen Khromoven kylään.

Asiasta kertoi alueen poliisi uutiskanava CNN:n mukaan. Silta on poliisin mukaan ollut tärkeä reitti tarvikekuljetuksille ja siviilien poistumiselle Bahmutista.

Se on ollut myös viimeinen päähuoltoreitti Bahmutista Chasiv Yarin kylään.

Poliisin mukaan Ukraina pääsee silti liikkumaan Chasiv Yariin esimerkiksi peltoja pitkin.

Lue myös:

    Uusimmat