"Pojat pelleilevät ja kuvaavat kotivideoita" – Putinin kokki julkaisi videon Bahmutista

0:39
Wagner julkaisi videon Bahmutista.

Venäjän Wagner-palkkasotilasjoukkojen perustaja Jevgeni Prigozhin on julkaissut videon, jossa hän kertoo joukkojen taistelijoita näkyvän Bahmutin keskustassa Ukrainassa.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka on paikantanut videon Bahmutin itäosaan noin kahden kilometrin päähän kaupungin keskustasta.

Wagner on taistellut Bahmutin valtaamisesta kuukausia. Se on edistynyt hitaasti mutta tasaisesti ja tehnyt tuhoa Ukrainan huoltolinjoille.

Pahoin raunioituneessa Bahmutissa asui ennen sotaa 75 000 asukasta.

Wagnerin perustajan, Putinin kokkinakin tunnetun, Jevgeni Prigozhinin lehdistöpalvelu siteerasi häntä Telegramissa julkaistussa viestissä.

– Pojat pelleilevät ja kuvaavat kotivideoita. He toivat tämän Bahmutista tänä aamuna, käytännössä kaupungin keskustasta.

Reuters ei ole pystynyt varmentamaan videon kuvausajankohtaa.

Ukraina sanoo pitävän kiinni asemistaan

Videolla näytetään univormupukuisia miehiä nostamassa Wagnerin banderollia puoliksi raunioituneen kerrostalon katolla. Yksi miehistä näkyy tanssivan ja pitelevän kitaraa, mikä viittaa Wagnerin epäviralliseen lempinimeen "muusikot".

Ukrainan joukkojen kerrottiin varhain tänään pitäneen kiinni asemistaan Bahmutissa.

Ukrainan on arveltu joutuvan ennen pitkää vetäytymään kaupungista, mutta toistaiseksi maan hallinto ei näytä antavan periksi. Ukrainan asevoimien mukaan Bahmutiin lähetetään lisäjoukkoja, kertoi Kyiv Independent.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja