Vuosia oikeutta paennut Jani Kellokumpu tuomittiin vankilaan Ruotsissa – miehen pako päättyi dramaattiseen takaa-ajoon Orimattilassa joulukuussa

Aiemmin Euroopan etsityimpien rikollisten listalla ollut Jani Kellokumpu on tuomittu vankilaan Ruotsissa vuosien takaisista rikoksista. Hänet otettiin kiinni Suomessa joulukuussa.

Vuonna 2014 Kellokumpu ajoi kuolonkolarin, jossa kuoli hänen isänsä. Nyt hänet on tuomittu kuolonkolarista, jonka uhrina menehtyi hänen ystävänsä. Asiasta kertoo Expressen.

Kolari, josta Kellokumpu nyt tuomittiin, tapahtui Haaparannassa Pohjois-Ruotsissa 19.7.2016. Tuolloin Kellokumpu ajoi Chrysler Grand Voyageria tukevassa humalassa. Expressenin mukaan Kellokummulla oli veressään lähes 1,9 promillea. Kyydissä oli hänen lisäkseen kaksi ihmistä.

Pakoili pitkään oikeuden kouraa

Kellokumpu tuomittiin tänään Haaparannan käräjäoikeudessa kolmen ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä ruumiinvamman aiheuttamisesta, törkeästä varomattomuudesta liikenteessä ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Kellokummun onnistui pakoilla oikeutta yli kahden vuoden ajan valheellisen identiteetin turvin. Oikeudessa hän syytti kuolonkolarista ystäväänsä, joka menehtyi kolarissa.

Kellokumpu otettiin kiinni joulukuussa Orimattilassa takaa-ajon jälkeen. Tuolloin hän pakeni poliisia ensin autolla ja sen jälkeen jalkaisin metsään juosten.

Lue myös:

    Uusimmat