Mainos

Suomessa väärällä henkilöllisyydellä piilotellut, poliisin jahtaama Kellokumpu tuijotti Orimattilassa kylmäävästi poliisin kameraan – tuomittiin Ruotsissa uudesta kuolettavasta yliajosta

1:17
Kellokumpu otettiin kiinni Orimattilassa takaa-ajon päätteeksi. Arkistovideo.

Ruotsin viranomaisten etsintäkuuluttama Jani Kellokumpu kuului Euroopan etsityimpien rikollisten listalle. Kellokummun tilillä oli kaksi kuolonkolaria, joiden uhreina olivat hänen isänsä ja ystävänsä. Mies pakoili tuomiota ja oikeuskäsittelyä kyseisistä tapahtumista.

Kellokumpu sai tässä kuussa tuomion viimeisimmästä tapauksesta, joka tapahtui Haaparannassa vuonna 2016. Silloin hän ajoi tukevassa humalassa ystävänsä yli.

37-vuotias Kellokumpu tuomittiin tapauksesta kolmen ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeän ruumiinvamman aiheuttamisesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Pitkä karkumatka päättyi Orimattilaan

Kaksi vuotta lakia pakoilleen Kellokummun piilottelulle tuli loppu Orimattilassa, poliisin tekemän rattijuopumusvalvonnan vuoksi. Poliisipartio yritti saada Kellokummun pysähtymään, jolloin hän kiihdytti pakoon. Jahti päättyi umpikujana, jossa Kellokumpu yritti vielä jalan pakoon. 

Juoksu päättyi yksityisasunnon pihaan. Pakomatka oli yhteensä kolmisen kilometriä.

Kellokumpu ei vastustellut pidätystä. Kiinnioton jälkeen Kellokumpu kuvattiin poliisiauton takatilassa katsomassa suoraan kameraan. 

Lähes kahden vuoden piilottelu

Kellokumpu pakoili tuomiota ja rikostutkintaa väärällä henkilöllisyydellä. Hän myös esitti ummikkoa puhuen vain ruotsia, vaikka osaa myös suomea.

Vielä poliisiautossakin Kellokumpu valehteli henkilöllisyytensä, mutta poliisiautossa partio tunnisti miehen ulkonäöltä. Kellokumpu ei kuitenkaan myöntänyt todellista henkilöllisyyttään partiolle missään vaiheessa. Henkilöllisyys varmistettiin yhteistyössä KRP:n kanssa.

Poliisi oli etukäteen epäillyt Kellokummun voivan oleskella alueella, sillä hänellä oli siellä sukua. Hänen kyydissään olikin pakohetkellä sukulaisnainen. Kellokumpu on kotoisin Ruotsin Norrbottenista.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja