Kersantti kaahasi Puolustusvoimien autolla päin taksia – Tampereen kammottava kuolonkolari tallentui videoille

Kersantti kaahasi Puolustusvoimien autolla päin taksia – Tampereen kammottava kuolonkolari tallentui videoille 1:51
Katso videolta, miten kohtalokas kolari tapahtui.

Tampereen maaliskuinen kuolonkolari tallentui useampaan videokameraan. Videot osaltaan todistivat oikeudessa, miten järkyttävää vauhtia kersantti ajoi Puolustusvoimien autolla taksin perään.

Onnettomuus tallentui sekä kaupunkikameraan että paikalla olleen poliisiauton Revika-kameraan. Videolla näkyy, miten turma-auton rengas sinkoutuu päin poliisia.

Mies kertoi tekonsa syyksi itsemurhayrityksen. Noin 160 kilometriä tunnissa ajanut mies surmasi teossa kuitenkin viattoman taksikuskin. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen yli yhdeksän vuoden tuomioon muun muassa taposta.

Oikeudessa todisteena käytettiin myös miehen ajomatkalla soittamaansa puhelua hätäkeskukseen, jossa hän varsin suoraan ilmoittaa aikeestaan tehdä itsemurhan. 

Puhelussa hän pyysi viranomaisilta apua, jotta voisi törmätä johonkin esteeseen teon tehdäkseen ja välttääkseen sivulliset uhrit. Miehen toiminta kuitenkin johti viattoman kuolemaan.

Mies oli tekoa varten anastanut Puolustusvoimilta ajoneuvon ja ajanut sillä täyttä vauhtia moottoritiellä. Hän oli tekohetkellä humalassa. Mies oli ilmoittanut varustautuneensa pistoolilla ja kertonut käyttävänsä pistoolia itsensä ampumiseen, jos hänet yritetään pysäyttää.

Puolustusvoimien ajoneuvo osallisena Tampereen kuolonkolarissa – tältä auto näyttää 0:49
Tältä tuho näytti. Video kuvattu maaliskuussa pian onnettomuuden jälkeen.

Juttua korjattu 25.6. kello 16.32: Mies oli väittänyt pitäneensä pistoolia hallussaan, mutta oli valehdellut. Hän ei ollut varustautunut ampuma-aseella, vaan oli pitänyt hallussaan vain patruunoita.

Lue myös:

    Uusimmat