Vuosi syöpähoidoista – Sanna Kiiski jännittää Ben-pojan testituloksia

Sanna Kiiskellä on takanaan raskas vuosi, mutta kevään myötä hän toivoo koko perheen pääsevän palaamaan normaalin elämään.

Sanna Kiisken nyt 4-vuotias Ben-poika sairastui syöpään marraskuussa 2013. Benillä todettiin harvinainen Burkittin lymfooma eli imukudossyöpä. Vuosi sitten poika todettiin terveeksi.

Sanna Kiiski kertoo perheen odottavan nyt Benin lopputarkastuksen tuloksia sairaalasta.

– Nyt on kulunut vuosi sytostaattihoitojen loppumisesta. Sen jälkeen määritellään, että kuinka usein täytyy jatkossa käydä tarkastuksissa. Tähän asti olemme joutuneet käymään kontrolleissa kuukauden välein, mutta jatkossa ehkä kolmen kuukauden välein, Kiiski kertoo.

– Jos kaiken todetaan olevan hyvin, elämä normalisoituu toivottavasti. 

Sanna Kiiski saapui keskimmäisen lapsensa, kesällä kolme vuotta täyttävän Main kanssa Elovenan ja Suomen Urheiluliiton järjestämään tilaisuuteen.

Tilaisuudessa kerrottiin Elovenan ja SULin yhdessä järjestämistä Voimapäivistä, joiden tavoitteena on lisätä lasten liikkumista ja hyvinvointia. 

Muutto rauhallisemmalle alueelle

Kiiskien perheeseen kuuluu myös reilun vuoden ikäinen tytär Liv. Perhe asuu tällä hetkellä Helsingin kantakaupungissa, mutta nyt haaveena on muutto rauhallisempaan ympäristöön.

Perhe on myymässä asuntoaan ja etsimässä uutta. 

– Lauttasaaresta haaveillaan. Olen asunut siellä ja olen tällä hetkellä töissä siellä.

– Ja siellä lähellä on päiväkoti, missä Ben saisi tukea puhumiseensa, Kiiski jatkaa viitaten pojan dysfasiaan, joka hidastaa puhumaan oppimista. 

Kiiski on toistaiseksi puolipäiväisesti töissä ja puoliksi vielä Benin omaishoitajana. Hänen tavoitteenaan on palata kokonaan työelämään kevään aikana.

– Toivottavasti, jos ei tule lisää lapsia tai takapakkia, Kiiski toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja