Vuosi Salkkareissa! Konsta Hietanen hyppäsi poliisin saappaisiin – näin oikeat poliisit kommentoivat roolisuoritusta

5:13
Kuinka poliisikaverit kommentoivat Hietasen roolihahmon otteita pukukopissa ja mitä suomalaiset taidoillaan ällikällä lyöneen muusikon uralla tapahtuu seuraavaksi? Katso koko haastattelu!

Tenavatähti-kisasta ja Poika ja Ilves -elokuvasta tuttu Konsta Hietanen kyseli tutuilta poliiseilta vinkkejä roolityöhönsä, kun hänet pestattiin reilu vuosi sitten Salattuihin elämiin.

Salatut elämät -sarjan synttäreillä julkistettiin tammikuussa 2020 liuta uusia näyttelijöitä. Yksi heistä oli monille entuudestaan tuttu: Jo lapsena näyttelijänä ja laulajana nimeä hankkinut Konsta Hietanen pelasi pitkään jalkapalloa ammattilaistasolla, mutta hänet tunnetaan nyt poliisi Miki Kajanderina, joka esiteltiin televisionkatsojille ensimmäistä kertaa viime vuoden huhtikuussa.

– On ollut mielenkiintoinen vuosi tulla tällaiseen työhön ja vieläpä pitkään pyörineeseen sarjaan. Työnteko on ollut sopivan haastavaa, mutkatonta ja kivaa, Hietanen summasi helmikuussa MTV Uutisten haastattelussa ensimmäisen Salkkarit-vuotensa tunnelmat.

Pesti Salkkareissa tiesi Hietaselle myös paluuta julkisuuden kirkkaaseen valokeilaan. Vaikka taustalla oli vuosia jalkapalloa Veikkausliiga-tasolla, oli hän Poika ja Ilves -elokuvan jälkeen näytellyt kesäteatterissa sekä parissa pienessä tv- ja elokuvaroolissa. Pian Salkkarit-pestin julkistamisen jälkeen tiedotettiin lisäksi, että Hietanen oli mukana myös Tähdet, tähdet -ohjelmassa. Ohjelmassa Hietanen hurmasi monipuolisilla taidoillaan sekä tuomariston että kotikatsomot, ja pokkasi kauden lopussa voiton kotiin.

Vaikka nimi oli yhtäkkiä jatkuvasti otsikoissa, on Hietanen itse sitä mieltä, ettei elämä muuttunut kovin paljon vuodessa. Hän kuitenkin arvelee, että siihen vaikuttaa etenkin yksi asia: musiikkikeikkojen jääminen pois kalenterista koronaviruspandemian takia.

– Keikat olisivat varmaan harpanneet seuraavalle levelille, mutta kun niitä ei ole ollut, niin aika samalla tavalla ovat hommat jatkuneet, Hietanen tuumaa.

Vaikka ulkona tulee liikuttua ajan hengen mukaisesti maskiin sonnustautuneena, myöntää Hietanen, että fanit alkoivat tunnistaa hänet kasvomaskeista huolimatta, kun molemmat ohjelmat pyörivät samaan aikaan eetterissä.

– Mullakin on elämässä aika pienet ympyrät, mutta ne kohtaamiset, mitä on tullut, ovat olleet oikein mukavia ja positiivisia, hän kiittelee.

Näyttelijää on ilahduttanut kohtaamisten lisäksi myös palaute, jota hän on saanut Mikin hahmosta myös somen kautta.

– Siellä on huomannut, miten tärkeä osa Salatut elämät on monen suomalaisen elämässä. Se toi toisaalta myös paineita, koska halusin tuoda sarjaan hahmon, joka otetaan jollain tavalla vastaan – niin hyvässä kuin pahassakin, näyttelijä pohtii.

– Se oli ehkä isoin haaste, kun tuli mukaan sarjaan, jossa oli niin paljon hahmoja, jotka ovat olleet mukana pitkään. 

Hietasen perheen kotona televisiota katsotaan vähän, mutta hän tunnustaa, että isän tekemisiä telkkarissa seurataan kyllä. Etenkin yksi viidestä lapsesta saattaa toisinaan yllättää isän kommenteillaan.

– Vanhin on jo vähän enemmänkin ollut näyttelijänhommissa. Musahommista ja näyttelijänhommista tulee sellaista kommenttia, että aika tarkkaan on seurattu. Kovat kriitikot siellä kotona on! Hietanen nauraa.

Mikin hahmoa varten Hietanen paljastaa kysyneensä ja saaneensa neuvoja muutamalta tutulta poliisilta.

– Mutta kun tehdään draamaa, niin siinä monesti joutuu vähän luovimaan. Ihmissuhdekoukerot sotkevat meidän poliisihommia. Mikinkin työpäivä menee monesti aika paljon Lindaa kuunnellessa, näyttelijä naurahtaa, mutta vakavoituu nopeasti.

 – Toki kohtaukset pitää saada näyttämään aidolta, ja aika paljon kyselinkin poliiseilta ennen kuin lähdin hommiin.

Kuinka poliisikaverit kommentoivat Hietasen roolihahmon otteita pukukopissa ja mitä suomalaiset taidoillaan ällikällä lyöneen muusikon uralla tapahtuu seuraavaksi? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Salatut elämät arkisin kello 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla! Viikon jaksot katsottavissa jo ennakkoon myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja