Salkkarit-tähti Konsta Hietanen on lyönyt suomalaiset ällikällä taidoillaan muusikkona – monitaituri tekee jatkuvia uhrauksia päästäkseen tavoitteeseensa: "Tämä vie energiaa koko perheeltä"

5:09
Tenavatähtenä tunnettu Konsta Hietanen palaa musiikin pariin – perhe- ja työelämän yhdistäminen on haastavaa viiden lapsen isänä: "Hän on ihan ihmenainen"

Konsta Hietanen ihastuttaa sekä Salatut elämät -ohjelmassa että Tähdet, tähdet -kilpailussa. Miehen suunnitelmat tulevaisuuden suhteen ovat myös suuria.

Salatut elämät -sarjasta tuttu, Miki Kajanderia esittävä näyttelijä Konsta Hietanen, 36, on lyönyt tänä syksynä monet ällikällä. Mies on ihastuttanut syksyn ajan Nelosen Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jossa hän on jakso toisensa jälkeen esitellyt taitojaan muusikkona. Taitoja, joista suuri yleisö ei ole ollut entuudestaan tietoinen. 

– Aika kiirettä pitää nyt toki sitten, kun Salkkareissa on ihanan paljon työpäiviä ja Mikinä on tällä hetkellä duunia paljon. Ja niin kauan kun tässä pyörii tuo toinen proggis Tähdet, tähdet, niin tässä on sitten tällaisia kiireisiä aikoja. Ja toki vielä itsellä on laulukeikkoja jossain väleissä myös. On vähän aikaa ollut nyt monta rautaa tulessa, Hietanen kertaa. 

Tänä syksynä Hietanen on päässyt näyttämään laajalti omaa musiikillista osaamistaan, mistä hän suuresti itsekin iloitsee. Varsinkin, kun hän on artisti, jolla on vasta muutama julkaistu single, muttei kokonaista albumia kuitenkaan levytettynä. Hietasella ei ole toistaiseksi myöskään ollut levy-yhtiötä taustallaan. 

Hietanen on muusikonurallaan kunnostautunut erityisesti cover-kappaleita esittävänä artistina. Mies kertoo, että erityisesti Salkkarit-näyttelijäkollegat ovat olleet ihmeissään hänen taidonnäytteistään Tähdet, tähdet -ohjelman puitteissa. Muusikkokaverit ovat olleet puolestaan vähemmän ihmeissään, sillä eiväthän Hietasen taidot täysin tuntemattomat alan piireissä ole olleet. 

– Kaikki ovat olleet itseasiassa aika liikuttavankin iloisia musiikkipuolella. Ja muutkin ystävät, että onpa hieno juttu, että nyt pääse näyttämään vähän isommin, että mitä sieltä lähtee. 

Suuria suunnitelmia ja korkeita tavoitteita

Tuoreimmat taidonnäytteet ovat poikimassa Hietasen mukaan mahdollisesti myös isompia kuvioita hänen uralleen muusikkona. Mies vihjaa, että seuraavaa vaihdetta ollaan hiljalleen asettamassa silmään. 

– Näyttää hyvältä. Olen vahvasti sitä mieltä, että saan kohta isompaa tukea lauluilleni. Olen kuitenkin kaikki viime vuodet, kun olen keikoilla pyörinyt, halunnut, että pääsisin jossain vaiheessa enemmän keskittymään musaan ja pääsisi tekemään sitä isommin. Nyt olen ison askeleen lähempänä sitä. 

– Se on iso prioriteetti tällä hetkellä, se oma musiikki ja että saisi alkaa tekemään hienoa albumia. 

Hietanen kertoo, että toistaiseksi hän ei ole vielä omasta mielestään varsinaisesti ylittänyt itseään Tähdet, tähdet -taipaleellaan, mutta sunnuntaina 11. lokakuuta siihen on todennäköisesti tulossa muutos, kun ohjelmassa nähdään musikaalijakso. 

Vaikka Hietanen on näyttelijänä tottunut omaksumaan erilaisia rooleja myös laulaessaan, on musikaalimaailma kuitenkin aivan eri sfääreissä. 

– Onnistuessani ylitän itseni, siinä mulla on ensimmäistä kertaa sellainen kauhistunut fiilis. Jännittänyt on kyllä joka kerta, kun on televisiossa livelähetyksessä, niin on vähän epämukavuusalueella. 

– Pystyn kyllä soittamaan erilaisia soittimia ja samaistumaan vähän eri rooleihin ja juuri näyttelemisen kautta hakemaan erilaista roolia lavalla, mutta sitten kun pitää oikein ruveta tanssimaan ja laulamaan samaan aikaan, niin se pelottaa pirusti. 

Kulunut syksy on vaatinut myös suuria uhrauksia sekä Hietaselta itseltään, että hänen perheeltään. Miehellä on puolisonsa kanssa viisi lasta. 

Kotona Hietasta ei olekaan tänä syksynä paljoa näkynyt. Toisaalta nyt hänen on annettava itsestään kaikki, sillä kyseessä on yksi hänen elämänsä suurimmista näytön paikoista urallisesti – sekä Tähdet, tähdet -kilpailussa, että Salkkareissa. 

– Tämä vie toki energiaa koko perheeltä, koska mies on paljon töissä. Ja itseltäkin tässä on aika lailla koko ajan kaikki energiat käytössä.

– Vaikka toisaalta tämä on leikkimielinen kisa, niin kyllä sitä haluaa tuollaisessa mennä silti vetäisemään mahdollisimman hyvät setit ja haluaa myös Salkkareissa olla kameran edessä parhaimmillaan. Niin kyllä siinä on tosi paljon sitä kotiharjoittelua. Sitten se oikea vapaa-aika tai perheaika jää todella vähäiseksi. Mutta se on aikansa kutakin, että kohta taas vähän helpottaa. 

Useaa rautaa taotaan, kun ne ovat kuumia

Julkisuus on ollut tuttu osa Hietasen elämää jo pitkään, joskin vaihtelevassa muodossa. Vuonna 1998, Hietasen ollessa 14-vuotias hän tähditti legendaarista suomalaista elokuvaa Poika ja ilves. Aikuistuttuaan Hietanen loi uraa luovan alan lisäksi myös jalkapalloilijana. 

Tällä hetkellä käsillä oleva julkisuus on kuitenkin aivan eri tasolla, kuin aiemmin Hietasen elämässä. Hän kertoo suhtautuvansa myönteisesti siihen, että hän on tällä hetkellä paljon esillä, sillä julkisuus poikii yleensä myös runsaasti erilaisia mahdollisuuksia sekä tarjouksia. Erityisesti musiikkihommissa julkisuus edesauttaa luonnollisesti sitä, että Hietasen musiikin löytävät mahdollisimman monet kuulijat. 

Hietanen korostaa olevansa harvinaisen onnellisessa tilanteessa tällä hetkellä. Sekä olevansa kiitollinen kahdelle merkittävän kokoiselle tuotannolle, joissa hän saa olla osana. 

Miehen mukaan myös hänen perheensä on osannut varautua julkisuuteen sekä kasvaneeseen kiinnostukseen. Onhan Hietanen ollut jokseenkin tunnettu jo ennen tätä vuotta. 

– Olen optimisesti sanonut jo ennen näitä, että saattaa jossain vaiheessa lähteä vähän isompi pyörä pyörimään. Ja sitä sitten siinä vähän odoteltiinkin, kun tien päällä oli ja heitti keikkaa, että koskas se pyörä sitten lähteekään pyörimään. 

– Lasten elämään se nyt ei sillä tavalla vaikuta mitenkään, lapset elävät omia juttuja siellä. Ja kuitenkin Lahdessa isä on ollut jo kuitenkin sellainen aika tunnettu ennen näitä juttuja. Toki nyt saatetaan heittää koulussa, että katsotaan iskää telkkarista, mutta ainakaan heidän sanojensa mukaan ei ole ollut mitään kummempaa. 

Hietanen on aiemmin kertonut, että elämässä elettiin taloudellisesti tiukempia aikoja esimerkiksi silloin, kun hän pelasi ammatikseen jalkapalloa. Tällä hetkellä Hietasen talous on melko vahvalla tolalla, ja se oli miehen mukaan ollut sitä jo ennen suuren suosion ja julkisuuden alkamista. 

Salkkarit-pestin sekä Tähdet, tähdet -kiinnityksen puolesta Hietasella on ollut erittäin paljon onnea myös sen suhteen, että kumpikin on osunut kuluvaan vuoteen, joka on ollut lukuisille luovan alan ammattilaisille erittäin vaikea ja raskas. Joillekin jopa toivoton. 

Hietanen kertoo tiedostavansa tämän myös erittäin vahvasti itse. 

– Mulla on käynyt ihan älyttömän hyvä tuuri. Sen lisäksi, että olen tehnyt paljon duunia viime vuosina tämän eteen, niin ei voi pelkästään kiittää itseään. Sattui käymään mielettömän hyvä tuuri, tilanne saattaisi olla aivan täysin toisenlainen. 

Siitä lähtien, kun Hietanen lopetti uransa ammattijalkapalloilijana, on hän haaveillut siitä, että ihmiset kuuntelisivat laajalti hänen kirjoittamiaan kappaleita ja löytäisivät samaistumispintaa niistä omaan elämäänsä heijastellen. Sama haave siis, joka yhdistää varmasti suurinta osaa artisteista. 

Hietanen myöntää, että näyttelijäntyöt tulivat takaisin hänen elämäänsä "vähän puskista", mutta se ei todellakaan haittaa. Unelmia on nimittäin myös silläkin saralla. Onneksi miehen haaveet ovat sellaisia, etteivät ne sulje kuitenkaan toisiaan pois. 

– Se on suuri haave, että mun omat kirjoitukset jäisivät jollain tavalla tänne maailmaan elämään muutenkin, kuin pöytälaatikkoihin. Siitä jokainen lauluntekijä unelmoi. 

– Lisäksi mulla on tosi kiitollinen olo siitä, että olen mukana näinkin hienossa proggiksessa kuin Salkkarit. Tulee funtsittua joka päivä tätä tilannetta, että miten tämä voisi olla ihan toisin, ilman Salattuja elämiä. Olen kyllä todella ylpeä ja kiitollinen Salatut elämät -näyttelijä.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 MTV3-kanavalla! Viikon jaksot katsottavissa jo ennakkoon C Moressa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja