Mainos

Vuosaaren asuntopalo tutkinnassa: Miksi perhe ei kyennyt pelastautumaan palosta?

Onnettomuustutkintakeskus on tutkinut viikonlopun aikana Helsingin Vuosaaren asuntopaloa, jossa menetti henkensä perheen äiti ja kolme lasta.

Viikonloppuna Otkes sai valmiiksi tutkintasuunnitelman ja arvioi saavansa tutkinnan palon syistä valmiiksi puolessa vuodessa. Lisäksi Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat olivat palopaikalla tutkimassa jo lauantaina.

– Sauna on Vuosaaren palossa keskeinen kohde, mihin tutkinta keskitetään, Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo MTV Uutisille.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan palo tutkitaan, koska se oli seurauksiltaan niin vakava. Edellinen uhrimäärältään yhtä vakava palo Suomessa oli Naantalissa 2009 tapahtunut viiden nuoren kuolemaan johtanut omakotitalon tulipalo. Lisäksi tutkinnassa on lasten kuolemaan johtanut Raahen rivitalopalo syyskuulta.

Johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo, että Onnettomuustutkintakeskus tutkii Vuosaaren palossa palon etenemistä ja perheen valmiuksia.

– Teemme mahdollisesti simulaation palon etenemisestä.

– Lisäksi tutkintaa suunnataan myös siihen, että selvitetään millaiset perheen valmiudet oli toimia ennen paloa, mutta myös palon aikana.

Onnettomuustutkintakeskus aikoo selvittää muun muassa sen, miksi perhe ei kyennyt pelastautumaan tilanteesta.

Palovaroitin ja sen puute on ollut esillä tulipalon uutisoinnissa. Nurmi muistuttaa, ettei kukaan kuole palovaroittimen puuttumiseen.

– Se on tulipalo, mihin ihmiset kuolevat. Täytyy ymmärtää, että vaikka palovaroitin hälyttäisikin, niin ihmisen pitää siinäkin tilanteessa osata toimia oikein. Ei pelkkä varoitin estä paloa.

Tärkeintä Nurmen mukaan Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnassa tulee olemaan johtopäätökset, joilla Vuosaaren kaltaisia asuntopaloja pystytään estämään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.