Mainos

Raahen traagisen palon syttymispaikka tarkentumassa – palosta pelastunutta isää kuultu

Raahen tulipalossa menehtyneiden lasten isää on kuultu tapahtumiin liittyen. Onnettomuuskeskuksen johtava tutkija Kai Valonen sanoo MTV uutisten haastattelussa, että poliisi on suorittanut kuulusteluja ja Onnettomuustutkintakeskus on puolestaan kuullut isää.

Valonen korostaa, että tutkinnassa on kaksi linjaa. Poliisin tutkinta ja Onnettomuustutkintakeskuksen oma turvallisuustutkinta. Keskus pyrkii selvittämään onnettomuuden syytä yhdessä poliisin kanssa. Samalla se pyrkii kartoittamaan turvallisuusnäkökohtia laajemmiinkin.

Kahden lapsen hengen vaatineen palon syttymissyy ja tarkka paikka ovat vielä hämärän peitossa.

– Alue, mistä palo on alkanut, on tiedossa. Se, mistä palo tarkkaan sai alkunsa, se edellyttää jatkoturkimuksia esimerkiksi tiettyjen teknisten laitteiden osalta.

"Keittiön suunnalta"

Julkisuudessa on ollut spekulaatioita, että palo olisi alkanut keittiöstä.

– Keittiön suunnalta, sanotaan näin ottaen. Keittiö on ollut välittömässä yhteydessä muihin tiloihin. Sieltä päin, Valonen sanoo.

Valonen sanoo, että isän kuulemisen sisältöä ei vielä kerrota julkisuuteen.

– Poliisi on vahvistanut, että alkoholi oli osallinen tässä. Se, miten se on vaikuttanut tapahtumaan, sitä selvitetään. Onhan sekin teoriassa mahdollista, että päihtyneenä joutuu onnettomuuden uhriksi, vaikka onnettomuus ei mitenkään liity siihen päihtymykseen, Valonen pohtii yleisesti.

Valosen mukaan keskus on saanut palanutta rakennusta koskevat tiedot. Rakennuksessa on tehty vuonna 2010 kattoremonttia ja muita remontteja.

Rivitalojen paloturvallisuus syynissä

Onnettomuustutkintakeskus pyrkii selvittämään muutakin kuin tämän traagisen onnettomuuden syyt.

– Uskon, että tiedoille tapahtumasta on paljon kysyntää. Vanhemmat varmaan miettivät, ettei vaan itselle kävisi samalla tavalla. Me koitamme luotettavalla tiedolla auttaa vanhempia siinä, että turhat pelot hälvenisivät. Toisaalta, jos on jotain mitä voisi tehdä toisin, koitetaan tuoda se esiin.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtavan tutkijan mukaan rivitalojen paloturvallisuutta aletaan muutenkin tutkia tarkemmin. Aikaisemmin rivitalopaloja on seurattu, mutta nyt ryhdytään selvittämään tarkemmin, miten voitaisiin estää palojen leviäminen muihin huoneistoihin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.