Otkes: Kaikki Levin mökkipalon uhrit olivat alaikäisiä

0:45
Video: Kolme ihmistä kuoli tulipalossa Levillä

Kittilässä Levillä eilen syttyneessä mökkipalossa sai surmansa kolme alaikäistä. Asiasta kertoo Onnettomuustutkintakeskus (Otkes). Myös palosta hengissä selvinnyt on alaikäinen.

Otkesin viestintäpäällikön Sakari Laurialan mukaan tarkempia tietoja uhreista ja selvinneestä ei voida kertoa.

Laurialanmukaan tutkinta on viikonloppuna keskittynyt paikkatutkintaan, tekniseen tutkintaan ja onnettomuudessa osallisena olleiden kuulemiseen. Otkes kuulee muun muassa ensimmäisenä paikalle saapuneita pelastusviranomaisia.

Alustavissa tuloksissa menee Laurialan mukaan yleensä päiviä tai mahdollisesti viikkoja.

– Käännämme paikan päällä kaikki kivet, jotta saadaan pikkuhiljaa tutkinnan aikana selville, miten, missä ja miksi tämä tulipalo pääsi syntymään. Lisäksi tarkastellaan tarkasti pelastautumisturvallisuutta tämän rakennuksen osalta.

Otkesin lisäksi poliisi tutkii asiaa palonsyyn- ja kuolemansyyntutkintana. Mikään ei poliisin mukaan viittaa rikokseen.

Lue myös: 

Kaikki kuolleet kuuluivat samaan perhepiiriin

Varhain eilen syttyneessä tulipalossa kuoli kolme ihmistä, jotka kaikki kuuluivat samaan perhepiiriin. Lapin poliisin mukaan palaneen hirsimökin oli vuokrannut lomamatkalle Kittilään tullut eteläsuomalainen perhe.

Mökistä pelastautui yksi ihminen. Poliisin mukaan hän oli ollut palon sattuessa kaksikerroksisen mökin alakerrassa, kun taas mökkiin jääneet majoittuivat yläkerrassa.

–  Alakerrassa nukkumassa ollut henkilö oli herännyt palovaroittimen ääneen, ja hän oli pelastautunut ulos palavasta rakennuksesta. Yläkerrassa nukkumassa olleiden kolmen henkilön pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään, poliisi kertoi tiedotteessa perjantaina.

 Harvinainen tapaus

– Verrattain harvoin, mutta silti liikaa tapahtuu näitä vakavia tulipaloja, joissa kuolee useampi henkilö, Otkesin Lauriala sanoo.

Esimerkiksi vuonna 2016 Otkes tutki kahta vakavaa, useamman ihmisen kuolemaan johtanutta paloa. Helsingin Vuosaaressa kuoli vuoden 2016 joulukuussa kolme lasta ja äiti kerrostalohuoneistossa syttyneessä palossa. Saman vuoden syyskuussa Raahessa puolestaan kuoli kaksi lasta rivitalopalossa. Isä ja kolmas lapsi selvisivät palosta hengissä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja