Mainos

Vuorokausi kalassa – Kalamaratonin voittoon tarvittiin 29 lajia

Helsingin Kalamaratonin voittoon tarvittiin tänä vuonna 29 eri kalalajia. Kisasaaliin joukkoon mahtui myös uusi Suomen ennätys, joka tuli vapavälinein pyydetystä vaskikalasta.

Kalamaraton kilpailtiin Helsingissä nyt jo 17. kerran. Kaikkiaan 55 joukkuetta tavoitteli vuorokauden aikana vapavälinein saaliikseen mahdollisimman monta kalalajia eri puolilta pääkaupungin kalavesiä. 

Kisassa saatiin vain yksi ässä, siis laji, jonka vain yksi joukkue onnistui tavoittamaan. Se oli AC Deliriumin kirjolohi.

Voittajajoukkue Symbioosin kalakerho sai saaliikseen 29 kalalajia. Kisan kakkoseksi yhden lajin vähemmän pyydystänyt AC Delirium. Kolmanneksi tuli Species Fishing Team samalla lajimäärällä, mutta Deliriumin ässä ratkaisi keskinäisen sijoituksen.

Kilpailijoiden taitotaso nousussa

Tämä vuonna tuomaristo sai nähtäväkseen peräti viisi vaskikalaa. Koko aiemmassa kisahistoriassa vaskikaloja ei ole saatu kuin yksi. Niistä suurimman sai Mikko Heini. Tämä noin 13 senttiä pitkä eväkäs on vaskikalan uusi Suomen ennätys vapavälinein pyydettynä.

– Viileä kevät myöhästyi joidenkin lajien kutua, ja siksi esimerkiksi säyne ja seipi olivat tänä vuonna lujassa. Kilpailijoiden taitotaso on kyllä noussut huikeasti. Yli 30 joukkuetta sai enemmän kuin 20 lajia. Ensimmäisinä vuosina voittajatkaan eivät yltäneet siihen määrään, luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Lauri Urho arvioi.

"Kampelakannat alhaisella tasolla"

– Tavanomaisemmista lajeista puuttumaan jäivät tällä kertaa lähinnä kampela ja kuore. Kampelakannat ovat alhaisella tasolla ja kuoreet ovat painuneet jo syvempiin vesiin”, Urho kertoo.

Kalamaraton-kilpailujen sarjassa on vielä jäljellä syksyinen Turun kisa. Kalamaratonit järjestää Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura SKES ry.

1:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.