Tuusulalainen Timi narrasi ennätyksellisen määrän kalalajeja Suomen vesistä

Tuusulalainen Timi Laitinen on tehnyt Suomen ennätyksen vuoden aikana kalastettujen eri kalalajien määrässä. Asiasta kertoo Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura tiedotteessaan.

Laitinen narrasi vuoden 2018 aikana kaikkiaan 52 eri kalalajia Suomen vesistä. Hän päihitti Mikael Jaakkolan yhden lajin erolla.

Yhteensä vuoden aikana lajikalastajat saivat saaliiksi 55 eri lajia. Näistä Laitiselta jäivät saamatta taimen, valkoevätörö ja turska. Joitakin lajeja ei kukaan lajirekisterin ilmoittajista saanut koukkuun, tällaisia olivat esimerkiksi kilohaili, nokkakala ja piikkisimppu.

Ennätyksen tekeminen vaati Laitiselta matkustamista ympäri Suomea. Esimerkiksi raudun hän kävi pilkkimässä Inarista, kirjoeväsimppu nousi Muoniosta ja harjus Enontekiöltä. Läntisin kalastuskohde oli Märketin majakka Ahvenanmaalla, jonka rannalta Laitinen sai isosimpun. Miekkasärjen hän kävi täsmäkalastamassa Saimaan kanavasta.

Viimeinen eli 52:s laji oli lohi, jonka Laitinen nappasi soutu-uistelemalla Kymijoesta marraskuussa.

Kalastajan oma ilmoitus ei riitä lajipisteeseen, vaan jokainen saatu kalalaji on dokumentoitava selkeällä valokuvalla. Tilastoihin ei laskettu mukaan rauhoitettuja tai alamittaisia kaloja.

Lue myös:

    Uusimmat