Kalakisan voitto Saksaan – Ensimmäisen miekkasärjen saanut Anita: "En ole koskaan ennen moista kalaa nähnyt"

Saksan maajoukkue on voittanut Helsingissä järjestettävän Kalamaratonin. Mestaruus irtosi 30 lajilla.

Vuorokauden kestävä lajikalastajien Kalamaraton kisattiin Helsingin vesillä nyt 16. kerran. Siihen osallistui kaikkiaan 64 joukkuetta. 

Tämän vuoden Kalamaratonissa nähtiin myös kisahistorian ensimmäiset miekkasärjet, joita tarttui kolmen joukkueen saaliiksi. Kaikki miekkasärjet tulivat Vanhankaupungin suvannolta.

– Mikä ihme tämä on, huusin miehelleni kun kala nousi. Tavoittelimme vimpaa, enkä ollut itse koskaan ennen moista kalaa nähnyt. Kun väkeä alkoi kertyä ympärille enemmänkin, päättelin saaneeni jotain tavanomaisesta poikkeavaa, Kisahistorian ensimmäisen miekkasärjen saanut sipoolainen Anita Raunio-Rajalin kertoo kilpailun tiedotteessa.*

Lajituomari Jussi T. Pennasen mukaan miekkasärki on hiljalleen levittäytynyt Suomenlahden perukoilta länttä kohti. Sitä on tavattu jo Ahvenanmaaltakin.

– Meillä ei ole muita samantapaisia särkikalalajeja. Se poikkeaa ulkoiselta olemukseltaan niistä selvästi. Kun miekkasärkeen tarttuu pyrstöstä, sen muoto muistuttaa sapelin terää. Suomen kaloista ainoana sen kylkiviiva mutkittelee lähellä vatsaa, hän kuvailee.

Kalamaratonin järjestää Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura.

*nimi korjattu

Lue myös:

    Uusimmat