Vuonna 2013 unelmien omakotitalo näyttää tältä!

Asuminen on murroksessa. Toimivuus on edelleen tärkeää, mutta kotiin halutaan tuoda myös ripaus luksusta – jopa lemmikkieläimille!

Suomessa omakotitalorakentaminen on suosittua ja eri vaihtoehtoja löytyy niin modernista kivilinnasta aina perinteiseen mummomökkiin. Suomalaiset haluavat ympäristöstään nyt kuitenkin selkeästi viihtyisämpää ja hemmottelevaa kuin aikaisemmin, vaikka toiminnallisuus on edelleen tärkeää.

Unelmien vaatehuone

Aikaisemmin tyydyttiin vaatekaappiin ja vaatekomero oli jo todellista luksusta. Nyt monet toivovat saavansa walk-in-closetin Amerikan tyyliin. Pukeutumiseen panostetaan ja kauniit vaatteet ovat myös kauniisti esillä samalla tavoin kuin vaatekaupoissa.

Pukeutumispeilit ja koko huoneen valtaavat hyllyköt ovat suosittuja ja ne halutaan muokata omien toiveiden mukaisiksi. Esimerkiksi kengät asetellaan avohyllyille ja ne valaistaan kauniisti.

Lemmikeille omat tilat

Aikaisemmin lemmikille valittiin oma peti huoneen nurkkaan – nyt karvaiselle perheenjäsenelle voidaan vallata vaikkapa kokonainen huone!

Kesän 2012 asuntomessuilla koiralle omistettu soppi oli varattu suoraan sisäänkäynnin yhteyteen, jotta karvaturri voi mennä pesulle suoraan lenkiltä.

Spa-tunnelmaa kotiin

Kotispa on ollut pitkään vallitseva kylpyhuonetrendi, eikä se näytä himmenevän vuonna 2013. Hemmotellevat ylellisyydet, kuten hierovat suihkut ovat suosittuja, minkä lisäksi tunnelmaan panostetaan valaistuksen ja pintamateriaalien avulla.

Saunaosasto ja makuuhuone voivat olla nyt myös samaa tilaa ja ne erotetaan esimerkiksi sivuun vedettävän lasiseinän avulla. Tämä maailmalla tunnettu trendi on hiljalleen rantautumassa myös Suomeen.

Keittiö laajenee

Yhdessä kokkaaminen ja hyvä ruoka ovat jatkuvasti suositumpia, mikä näkyy myös keittiöissä. Ruoanlaittoon panostetaan, joten keittiöt ovat suurempia kuin aikaisemmin ja ne yhdistetään mielellään esimerkiksi olohuoneeseen, jotta voidaan ruokaa laittaessa seurustella vieraiden kanssa.

Tilaa ja avaruutta, kiitos!

Aikaisemmin arvostettiin tilaa ja neliöitä, mutta nyt halutaan ennemmin tilan tuntua: huonekorkeudessa ei säästellä ja suuret ikkunapinnat tuovat luonnon sisälle suomalaiskoteihin. Esimerkiksi monen kerroksen omakotitaloissa olohuoneen katto on leikattu auki, eli kattokorkeus käsittää kaikki kerrokset.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja