Vuonna 1988 näiden ennustettiin olevan "tulevaisuuden työpaikkoja" – osa osui jopa oikeaan

Miten tekoäly muuttaa työelämää? 7:59

Syyskuussa 1988 Press and Sun-Bulletin -lehti visioi, millaisia ammatteja ihmisillä on 30 vuoden kuluttua. Kuulostavatko nämä työt tutuilta?

Video: Entä töiden tulevaisuus nyt? Miten tekoäly muuttaa työelämää?

Millaisia uusia työpaikkoja meillä on 30 vuoden päästä? Tulevaisuuden ennustaminen ei aina ole helppoa, mutta joskus se voi osua nappiin, vinkkaa Gizmodo-sivusto.

Asiantuntija uskoi merihotellin johtajan olevan uusi työpaikka

Syyskuussa 1988 newyorkilainen Press and Sun-Bulletin -lehti julkaisi artikkelin, jossa pohdittiin tulevaisuuden työpaikkoja. Arvioita työn luonteesta antoi muun muassa kliininen psykologi S. Norman Feingold.

"Feingold visioi kirjon eksoottisia ammatteja: merihotellin johtaja, hyvinvointikonsultti, urheilulakiin erikoistunut (lakimies), kuuastronomi ja jopa robottien kouluttaja", artikkeli totesi.

Feingold menehtyi vuonna 2005. Hänen ennustuksensa kuitenkin osuivat yllättävällä tavalla oikeaan, sillä monet miehen visioimat ammatit ovat nyt todellisuutta.

Tulevaisuusennuste: Hampurilaisia robotin tarjoilemana

Artikkelissa insinööri, professori Alan Porter visioi "the Autoburger" -nimisen laitteen, joka jakelisi pikaruokaa kuin McDonald's, mutta ilman ihmistyöntekijää.

Tämäkään idea ei nykytiedon valossa tunnu mahdottomalta.

Naisten ei uskottu pääsevän papeiksi

Teknologian käänteitä ennustava Marvin Cetron uskoi artikkelissa, että tulevaisuuden ihminen tekee 32-tuntista työviikkoa.

– Ainoa työ, johon naiset eivät pääse, on katolinen pappi, hän totesi silloin.

Cetron uskoi myös, että tulevaisuuden opiskelijat opiskelevat "entsyymien tutkimusta ja genetiikkaa ja robottitekniikkaa". Cetron vinkkasi artikkelissa, että tulevaisuuden työntekijän tulee olla taituri tietokoneiden kanssa. Siinä hän ainakin oli oikeassa!

Lähde: Gizmodo

Lue myös:

    Uusimmat