Mainos

Vuokratyöntekijät tyytyväisiä työoloihinsa – eniten hiertävät tasavertaisuuskysymykset

10:01

Tuoreen vuokratyöntekijöiden mielipiteitä kartoittaneen tutkimuksen mukaan vuokratyöntekijät ovat varsin tyytyväisiä työoloihinsa. Eniten parannettavaa löytyy työntekijöiden tasavertaisuudessa.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton toimitusjohtajan Merru Tuliara pitää tutkimuksen välittämää positiivista kuvaa luotettavana kuvauksena vuokratyöntekijöiden kokemuksista. Tutkimukseen osallistui lähes 6500 vuokratyöntekijää.

– Työtä saa vuokratyön kautta nopeasti. Tutkimukseen vastanneista puolet oli saanut töitä viikon sisällä, osa jopa samana päivänä, Tuliara sanoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Tuliaran mukaan vuokratyötä pyritään kehittämään ja parantamaan koko ajan, mikä on näkynyt myös positiivisina tutkimustuloksina.

Vuokratyön ongelmiksi nähdään työympäristön vaihtuvuus ja tasavertaisuus suhteessa asiakasyrityksen omiin työntekijöihin. Esimerkiksi työntekijöiden palkka on yleisesti pienempi ja heidän etunsa voivat poiketa yrityksen omien työntekijöiden saamista eduista.

– Uskon tasa-arvoasioiden korjaantuvan. Palkasta puhuttaessa epäkohtaa ei välttämättä edes ole, sillä vuokratyöntekijät ovat usein nuoria ja kokemattomia ja siksi heillä on pienempi palkka.

Tarjoilijana työskentelevä Anniina Martikainen kertoi vuokratyön haasteeksi myös sen, että jopa joka päivä on sopeuduttava uuteen paikkaan ja välimatkat voivat olla pitkiä työpaikkojen välillä.

– Toisaalta työtä saa helpommin henkilövuokrausyrityksen kuin te-toimiston kautta. Vuokratyö on nykyään hyväksytympää ja se on paremmassa maineessa kuin ennen, Martikainen sanoi lähetyksessä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.