Vuoden takainen kouluampuminen järkyttää yhä – jo toinen nuori riisti henkensä Floridassa, vanhemmat hätäkokoukseen: "Trauma ei ole ohi"

Jo kaksi nuorta riistänyt henkensä Floridassa – liittyvät mahdollisesti kouluampumiseen 1:20

Vuosi sitten maailmaa havahduttanut kouluampuminen Floridassa on saanut jälleen mahdollisen uhrin, kun jo toinen nuori riisti oman henkensä alueella. Molemmat itsemurhat ovat tapahtuneet kuluneen viikon aikana.

Ainakin toisen nuoren, Sydney Aiellon, tiedetään olleen koulussa ampumisen aikana. Yksi hänen ystävistään kuoli iskussa.

Helmikuussa 2018 Yhdysvalloissa Floridassa tapahtuneessa joukkoampumisessa kuoli 17 ihmistä.

– Trauma, joka liittyy helmikuun 14. päivän tapahtumiin ei ole ohi tässä yhteisössä, kommentoi ammuskelussa tyttärensä menettänyt Ryan Petty.

Aiellon tiedetään poteneen syyllisyyttä selviytymisen vuoksi, sekä kärsineen traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Vielä ei ole vahvistettu liittyykö viimeisin itsemurha kouluiskuun, vaikka yhteisö epäileekin sitä. 

Hätäkokous tapausten vuoksi

Vanhemmat ja viranomaiset järjestivät hätäkokouksen sunnuntai-iltana keskustellakseen, kuinka vastaavanlaiset itsemurhat saadaan estettyä.

– Tietäkää, ettette ole yksin. Täällä on paljon ihmisiä, jotka välittävät ja monia ihmisiä, jotka auttavat, oli yksi kokouksessa käsitellyistä viesteistä.

Kaupungin pormestarin Christine Hunschofskyn mukaan olisi tärkeää, että vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa, ja että nuoret keskustelisivat asiasta avoimesti myös toistensa kanssa.

Lähteet: CNN, The Washington Post. 

Lue myös:

    Uusimmat