Vuoden paras auto on valittu – kahmi peräti puolet kaikista palkinnoista

Hyundain uusi sähköautobrändi Ioniq esitteli ensimmäisen mallinsa 1:13
Hyundai Ioniq 5 on vuoden auto maailmassa 2022. Katso videolta, miltä uutuussähköauto näyttää.

Arvostettu World Car Awards on jakanut palkinnon vuoden merkittävimmälle autouutuudelle. Tänä vuonna voitto meni Hyundai Ioniq 5 -sähköautolle.

Vuoden auto maailmassa 2022 on Hyundai Ioniq 5. Pääkategorian lisäksi korealaisuutuus oli ehdolla myös parhaan sähköauton sekä parhaan muotoilun palkintojen saajaksi – ja pokkasi nekin. Suoritus on poikkeuksellisen kova kuuden kategorian kilpailussa.

Korealaiskonsernille tämän vuoden pääkategoria oli varsin menestyksekäs, sillä Ioniq 5:n sukulaismalli Kia EV6 tuli toiseksi. Kärkikolmikon täydensi Ford Mustang Mach-E, joka on niin ikään sähköauto. Voitto oli sähköautoille jo toinen peräjälkeen, sillä viime vuonna ykkönen oli Volkswagen ID.4.

Sähköautot niittivät menestystä muutenkin, sillä vuoden parhaaksi luksusautoksi valittiin Mercedes-Benzin EQS ennen BMW iX:ää. Audi e-tron GT on puolestaan vuoden paras urheiluauto. Kaikki mainitut mallit ovat täyssähköautoja.

Audi e-tron GT ja Mercedes-Benz EQS olivat parhaat sähköautot Ioniq 5:n jälkeen.

Uusien sähköautojen linjatkin miellyttivät tuomaristoa, sillä Hyundain jälkeen parhaat pisteet muotoilustaan saivat Audi e-tron GT ja Kia EV6.

Kaupunkiautojen kategoriassa ei sähköautojen ilotulitusta nähty, sillä kärkikolmikko, Toyota Yaris Cross, Opel Mokka, Volkswagen Taigun, luottavat kaikki pääasiassa bensiinimoottoreihin.

Kansainvälinen tuomaristo koostui tänä vuonna yli sadasta autotoimittajasta. Suomea arvovaltaisessa raadissa edusti freelance-toimittaja Toni Jalovaara.

Lähde: World Car Awards

Lue myös:

    Uusimmat