Mainos

Vuoden meripelastajat auttoivat neljä nuorukaista veden varasta

Suomen Meripelastusseura on nimittänyt vuoden 2012 meripelastajaksi lahtelaisen pelastusvene Vesijärven miehistön.

Miehistöön kuuluvat Esa Kesäniemi (aluksen päällikkö), Mikko Kaaronen ja Antti Pesu, jotka pelastivat neljä veden varaan joutunutta miestä Sysmässä 25. elokuuta.

Pelastusvene Vesijärvi oli juuri saapunut illan hämärtyessä Sysmän satamaan, kun miehistö huomasi neljän nuoren miehen olevan soutuveneellä liikkeellä noin 50 metrin päässä sataman aallonmurtajasta. Päihtyneeltä vaikuttavat ja ilman pelastusliivejä olleet miehet alkoivat vaihtaa veneessä paikkoja, ja vene kaatui.

Kaikki neljä onnistuivat pitämään nurin olevan veneen reunasta kiinni ja pysyivät pinnalla. Vesijärvi lähti laiturista välittömästi, ja miehistö nosti veden varaan joutuneet pelastusalukseen.

"Uimamatka rantaan olisi ollut liian pitkä"

Kastumisella ja muutamilla omaisuuden menetyksillä selvinneet miehet kertoivat lähteneensä lähellä olevalta mökiltä. Kävi myös ilmi, että yksi heistä oli uimataidoton. Vesijärvi vei miehet ja heidän soutuveneensä takaisin mökille.

– Vene kaatui sen verran lähellä satamaa, että todennäköisesti ainakin joku miehistä olisi yrittänyt uida rantaan, ellei apu olisi tullut nopeasti. Matka olisi kuitenkin melko varmasti ollut liian pitkä päihtyneenä ja vaatteet päällä uitavaksi, arvioi Vesijärven päällikkö Esa Kesäniemi.

Kesäniemi muistuttaa, että pelastusliivejä kannattaa käyttää aina vesillä oltaessa.

Vesijärven miehistö palkittiin tänään Meripelastusseuran koulutuspäivillä meripelastajan maljalla ja seuran ansiomerkeillä.

Seura on vuodesta 1992 lähtien palkinnut vuosittain ansioituneen vapaaehtoisen meripelastajan tai miehistön Vuoden meripelastaja -nimityksellä.

Kaikki Meripelastusseuran alusten miehistöissä toimivat ovat vapaaehtoisia. Viime vuonna meripelastajat suorittivat vesillä 1 213 eriasteista pelastus- ja avunantotehtävää, joissa apua sai 2 395 ihmistä ja 1 017 alusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.