Mainos

Vuoden ikäinen tyttö oli menettää sormensa – äiti varoittaa viattoman joulukoristeen vaaroista

Äiti haluaa varoittaa muita vanhempia omalle kohdalleen sattuneen tapauksen seurauksena.

Lisa ja Sean Jackson ovat vanhempina varovaista sorttia, mutta törmäsivät yllättävään vaaraan reilun vuoden ikäisen tyttärensä leikittyä joulukuusen vihreällä kulkuskoristeellla.

Kun perheen neljästä tyttärestä nuorin, Andi, ilmestyi vanhempiensa eteen pikkuinen kulkunen sormessaan kiitospäivän aikoihin, huvitti näky kaikkia.

– Me kaikki nauroimme sekunnin, koska hän on se ilkikurinen lapsista, äiti kertoi NBC News -uutissivustolle.

Ei kuitenkaan mennyt kuin hetki ennen kuin äiti tajusi, ettei kyseessä ollut naurun asia. Kulkunen ei nimittäin suostunut liikahtamaankaan, vaan oli tiukasti jumassa pikku-Andin etusormessa. Vanhemmat kokeilivat vauvaöljyllä liukastamista, mutta kulkunen ei lähtenyt irti.

Kun sormi alkoi vuotaa verta, Andi kiidätettiin ensiapuun. Siellä lääkäri sanoi jotain pysäyttävää.

– Hän sanoi, että "minä en koske tähän, en ole koskaan nähnyt mitään tällaista", äiti muistelee.

Lopulta Andi vietiin lastensairaalaan, jossa pikkutyttö huusi jo suoraa huutoa. Lääkärit pelkäsivät joutuvansa amputoimaan pikkutytön sormen, mutta loppujen lopuksi he saivat kulkusen irti tietynlaisilla huipputekniikan neulapihdeillään, eikä Andi menettänyt sormeaan.

"Emme ajatelleet siitä mitään"

Jacksonit haluavatkin muistuttaa muita vanhempia joulukoristeiden vaaroista. Jacksonin perheessä on turvaportit, ja esimerkiksi pistorasiat on suojattu, mutta vaarattoman oloinen kulkuskoriste ei aiheuttanutt vanhemmissa minkäänlaisia tunteita.

– Se on kulkunen. Se on koristeellinen, se on suloinen, siitä lähtee ääni. Emme ajatelleet siitä mitään, äiti kertoo.

Vaikka tämän kaltaiset hätätapaukset vaikuttavat todella harvinaisilta, lääkärit näkevät todellisuudessa monenlaisia vammoja juhlapyhinä. Lääkäri Brad Warner kertoi NBC Newsille, että yleisimmät onnettomuudet liittyvät pieniin pattereihin tai magneetteihin, joita lapset saattavat niellä. Vaara voi kuitenkin piillä missä tahansa joulukoristeiden täyttämässä kodissa.

***

2:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.