Vuoden eläinlääkäreiksi 2021 valittiin Suvi ja Teppo Heinola – mitä sinä haluaisit kysyä heiltä? Lähetä kysymyksesi!

Rokotus, madotus - mitä koiranomistajan tulee muistaa? 7:16
Katso myös: Rokotukset, madotukset... Mitä kaikkea koiranomistajan tulee muistaa?

Suvi ja Teppo Heinola on valittu tänä vuonna vuoden eläinlääkäreiksi. Pariskunta omistaa AlmaVet-eläinlääkäriklinikan Jyväskylässä. Mitä sinä haluaisit kysyä palkituilta eläinlääkäreiltä?

Mitä sinä haluaisit kysyä eläinlääkäreiltä? Lähetä kysymyksesi toimituksen WhatsApp-numeroon 040 578 5504.

Suvi ja Teppo Heinola vastaavat katsojien kysymyksiin MTV Uutiset Livessä tiistaina 11.5. klo 9.30 alkaen!

Vuoden eläinlääkäreiksi 2021 valitut Suvi ja Teppo Heinola työllistävät tusinan ihmisiä ja edistävät eläinten hyvinvointia myös eläinlääkärityönsä ohessa, Suomen Eläinlääkäriliitto perustelee valintaa tiedotteessaan. Liittoon kuuluu noin 83 prosenttia Suomessa laillistetuista eläinlääkäreistä ja merkittävä osa opiskelijoista.

Heinolat julkaisevat asiallista, helposti lähestyttävää tietoa somessa ja kehittävät ammattikunnan osaamista jakamalla tietoa ja koulutusta kollegoille, Eläinlääkäriliitto kehuu. 

Lyhytkuonoisten koirien ongelmat ovatkin Suvi Heinolan ammattiosaamista: hän muun muassa tekee huonosti hengittävien, brakykefaalisten, koirien korjausleikkauksia.

– Kaikki lyhytkuonoiset koirat eivät kärsi hengitysvaikeuksista, mutta osalla tilanne on todella vakava, muistuttaa Suvi tiedotteessa.

Hän leikkaa vuosittain kymmeniä koiria, joilla lyhennetään kitalakea ja avarretaan sieraimia leikkaamalla pala pois. Leikkaus auttaa usein, mutta ongelmaa se ei poista.

– Minusta koiralla on oikeus nukkua ja juosta ilman hengitysongelmia.

"Eläinlääkäriyrittäminen on vaativaa työtä"

Eläinlääkäriliiton puheenjohtaja kehuu Heinoloiden työtä eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi.

– Vuoden eläinlääkärit 2021 Suvi ja Teppo Heinola  ovat tehneet merkittävää työtä suuren yleisön valistamisessa eläinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa sekä toimineet itse monin tavoin eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Eläinlääkäriyrittäminen on vaativaa työtä, jossa palkitut työllistävät lukuisia ihmisiä. Palkitut jakavat hienosti omaa osaamistaan kollegoille ja korostavat yhteistyön merkitystä eläinlääketieteen kehittyessä yhä nopeammin, sanoo Eläinlääkäriliiton puheenjohtaja Katri Kiviniemi.

Kiviniemi kertoo Heinoloiden olleen perustamassa AlmaHelp -järjestöä, jonka kautta on muun muassa toteutettu sterilointikampanjoita Romaniassa. Lisäksi pariskunta on perustanut voittoa tavoittelemattoman koirien veripankin sekä kehittänyt yhteistyökumppaniensa kanssa Eisepure-koirien ensiapukurssin.

Asiantuntijat äänessä myös somessa

Eläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinola -sivua seuraa Facebookissa yli 26 000 ihmistä. Jutut ovat pääasiassa Tepon kirjoittamia ja perustuvat tutkittuun tietoon.

– On erittäin tärkeää, että somessa on saatavilla asiantuntijoiden kirjoituksia, joissa kansantajuisesti ja hauskasti kerrotaan tutkimustietoon pohjautuen tärkeistä asioista, esimerkiksi koiran lämpöhalvauksesta, kuinka opetella tuntemaan oman koiran terveys sairauksien havaitsemiseksi, lyhytkuonoiseksi jalostettujen koirien ongelmista ja vuodenaikojen myötä vaihtuvista lemmikinomistajan huolista, sanoo Kiviniemi.

Suvi ja Teppo Heinola ovat MTV:n Uutisaamu-ohjelmassa vieraina tiistaina 11.5. Klo 9.30 alkaen eläinlääkäripari vastaa katsojien lähettämiin kysymyksiin MTV Uutiset Livessä! Mitä sinä haluaisit kysyä eläinlääkäreiltä? Lähetä kysymyksesi toimituksen WhatsApp-numeroon 040 578 5504.

Lähde: Suomen Eläinlääkäriliitto


Lue myös:

    Uusimmat