Kisa vuoden parhaan auton tittelistä meni äärimmäisen tiukaksi: Ensin tuli tasapeli, sitten uusintalaskenta – tässä on voittaja!

Jaguarin sähköauton mainos kuvattiin Suomessa 1:06
Jaguarin sähköauton mainos kuvattiin Suomessa.

Kilpailu himoitusta Vuoden auto Euroopassa -tittelistä on ratkennut mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen.

Car of the Year 2019 -arvonimestä kisasi karsintavaiheiden jälkeen seitsemän autoa. Voittaja ratkesi hetki sitten Geneven autonäyttelyssä.

Kansainvälisen tuomariston pisteytyksen jälkeen eniten pinnoja kahmivat pieni urheiluauto Alpine A110 sekä Jaguarin sähköauto I-Pace, jotka saivat kumpikin 250 pistettä. Tasapeliä ei kilpailussa kuitenkaan tunneta, vaan tasatilanteessa ratkaisee se, kumpi on kerännyt eri maiden tuomareilta eniten ykkössijoja.

Alpine A110 oli 16 toimittajan ykkössuosikki, mutta I-Pacen taakse asettui 18 toimittajaa. Voittajaksi siis selviytyi lopulta Jaguar I-Pace. Kolmostilan nappasi Kia Ceed vain kolmen pisteen erolla kärkikaksikkoon.

Mukana finaalissa olivat myös Vuoden auto Suomessa -tittelin vienyt Ford Focus sekä vain keulan mitalla Focukselle samassa kisassa hävinnyt Mercedes-Benz A-sarja.

Finaaliin ylsivät Alpine A110, Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-sarja sekä Peugeot 508.