Vuoden ansioituneet virkakoirat palkitaan tänään Koiramessuilla – vuoden tullikoira Ainolla merkittävä rooli vaarallisten tautien ehkäisyssä

Vuoden virkakoirat palkitaan tänään Koiramessuilla. Kennelliitto palkitsee virkatehtävissään ansioituneet koirat, joita yhdistää työtarmo ja nopea oppimiskyky, tiedotteessa kerrotaan.

Yksi palkittavista on kultainennoutaja Fenni "Aino", joka on Tullin ensimmäinen ruokakoira. Aino on koulutettu tunnistamaan maito- ja lihatuotteita.

Aino aloitti työnsä kesäkuussa 2018 Nuijamaan tulliasemalla, ja vuoden aikana Aino paljasti yli 1 200 kiloa elintarvikkeita. Aino on ollut merkittävässä osassa, kun viranomaiset ovat tehostaneet elintarvikkeiden valvontaa EU:n ja Venäjän rajalla eläintautien, kuten afrikkalaisen sikaruton torjumiseksi.

Vuoden rajakoirana palkitaan saksanpaimenkoira Cena, vuoden poliisikoirana belgianpaimenkoira malinois Viksu, vuoden vankilakoirana labradorinnoutaja Tuisku ja vuoden sotakoirana kultainennoutaja Lex.

Sunnuntaina Koiramessuilla palkitaan vuoden sankarikoirat, jotka löysivät apua tarvitsevan ihmisen. Sankarikoiran arvon saa tänä vuonna 13 koiraa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja