Tässä ovat vuoden virkakoirat – työssään ansioituneet turret palkittiin arvonimellä: "Kaikki palkitut ovat suoriutuneet erinomaisesti tehtävistään"

Suomen Kennelliitto palkitsee jälleen vuoden virkakoiria. Tänä vuonna palkinto jaetaan viidelle niin poliisin, tullin, rajavartiolaitoksen, rikosseuraamuslaitoksen kuin puolustusvoimienkin palveluksessa ansioituneelle virkakoiralle. 

Vuoden virkakoiran arvonimen vastaanottavat poliisikoira Viksu, tullikoira Aino, rajakoira Cena, vankilakoira Tuisku ja sotakoira Lex. 

– Kaikki palkittavat virkakoirat ovat tietysti suoriutuneet erinomaisesti tehtävistään. Lukiessani niiden ansioita kiinnitin huomiota siihen, kuinka tärkeä rooli kunkin koiran ohjaajalla on ollut niiden koulutuksessa ja työtehtävissä. Nämä palkinnot kuuluvat myös heille, kertoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen tiedotteessa. 

Kennelliiton mukaan kaikkia valittuja koiria yhdistää niiden työtarmo ja kyky oppia uusia asioita. Erityisesti huomiota kiinnittää tämän vuoden virkakoirien rotuedustus: vain kaksi palkituista edustaa perinteisiä palveluskoirarotuja.

– Tämä korostaa koirarotujen monipuolisuutta ihmisen palveluksessa, Lehkonen toteaa.

Moninkertaisesti palkittuja virkakoiria

Vuoden virkakoirina palkituista koirista useampi on moninkertainen voittaja: esimerkiksi poliisikoira Viksu palkittiin jo aiemmin hengenpelastajamitalilla sekä kaksinkertaisena partiokoirien suomenmestarina, kun taas vankilakoira Tuisku voitti vankilakoirien mestaruuskilpailut jo toista vuotta peräkkäin. 

Katso kaikki palkitut virkakoirat alta:

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja