MTV tutustui Vuoden virkakoiriin – Sampo löysi lähes 100 000 euron rahakätkön Pohjanmaalta ja rajakoira Clapton esti kahden ihmisen laittoman maahantulon

Kennelliitto palkitsi Vuoden virkakoirat – poliisikoira Sampo löysi lähes 100 000 euron rahakätkön Pohjanmaalta 2:15
Viiden jälkeen kävi tutustumassa palkittuihin Vuoden virkakoiriin!

Palkitut Vuoden virkakoirat ovat Kennelliiton mukaan toimineet ansiokkaasti tehtävässään ihmisen apuna. Tänä vuonna palkinnon saavat tullikoira Hessu, sotakoira Oikku, vankilakoira Hippi, poliisikoira Sampo ja rajakoira Clapton.

Vuoden tullikoiraksi valittiin labradorinnoutaja Hietsun Legenda ”Hessu”. Hessutyöskentelee Helsinki-Vantaan lentoasemalla yhdessä ohjaajansa, tullitarkastaja Jani Laihon kanssa. 6,5-vuotias Hessu on erikoistunut huumausaineiden etsintään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Hessu löysi tämän vuoden tammikuussa kahden matkustajan neljästä matkalaukuista 62 kiloa marihuanaa. Löydöksen arvo katukaupassa olisi ollut 1,2 miljoonaa euroa.

Vuoden poliisikoiraksi valittiin 6-vuotias labradorinnoutaja Hakukoneen Hashtag ”Sampo”. Sampo työskentelee Pohjanmaalla Vaasan pääpoliisiasemalla yhdessä vanhemman konstaapelin, Jari Niemen kanssa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sampo on koulutettu rahan, huumausaineiden ja aseiden etsintään. Lisäkoulutuksena sillä on jälki-, esine- ja henkilöetsintä. Tänä vuonna Sampo on löytänyt muun muassa lähes 100 000 euron rahakätkön. Katso Niemen haastattelu yllä olevalta videolta, jossa hän kertoo lisää Sampon ansioista.

Vuoden sotakoiraksi puolestaan valittiin 8-vuotias labradorinnoutaja Juupelin Super-Oikku ”Oikku”. Oikku työskentelee ohjaajansa, ylipursimies Mikko Majurin kanssa rannikkolaivastossa Pansiossa. Oikku on erikoisetsintäkoira, joka on koulutettu ilmaisemaan räjähdysaineita ja aseita.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Oikku on aktiivinen työmyyrä, joka on suorittanut vuosien aikana lukemattomia räjähde-etsintöjä niin Puolustusvoimien turvatarkastuksissa kuin virka-avuissa muille viranomaisille, Kennelliiton tiedotteessa sanotaan.

4-vuotias saksanpaimenkoira Tuntemattoman Isosomppi ”Clapton” palkittiin Vuoden rajakoirana. Clapton työskentelee yhdessä vanhemman merivartija Sampo Könösen kanssa Suomenlahden merivartiostossa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tänä vuonna Clapton löysi muun muassa kaksi salamatkustajaa ja esti siten laittoman maahantulon. Tutustu tarkemmin Claptoniin yllä olevalta videolta!

Vuoden vankilakoira 2022 on belgianpaimenkoira malinois Suhteellisen Hiprakka ”Hippi”, joka työskentelee Hämeenlinnan vankilassa yhdessä ohjaajansa, vartija Anitta Lindholmin kanssa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

3,5-vuotias Hippi on koulutettu etsimään huumausaineita sekä aseita ja niiden osia.

Katso yllä olevalta videolta, miten Hipin ohjaaja Lindholm kommentoi työskentelyä koiran kanssa!

Lue myös:

    Uusimmat