Vuoden 2023 Euroviisut avattiin virallisesti – Käärijä hurmasi avajaisseremonian turkoosilla matolla

Katso videolta, kun Käärijän eeppinen bolero nostettiin Helsingin jäähallin kattoon - näin artisti kommentoi ainutlaatuista elettä ja tulevia viisuja 2:33
Katso videolta, kun Käärijän eeppinen bolero nostettiin Helsingin jäähallin kattoon - näin artisti kommentoi ainutlaatuista elettä ja tulevia viisuja

Euroviisujen avajaisseremoniaa vietettiin sunnuntaina Liverpoolissa.

Euroviisuviikko on vihdoin täällä, ja kilpailu avattiin perinteisesti avajaisseremonialla eilen sunnuntaina. Avajaisseremoniassa vuoden 2023 viisuedustajat astelivat kukin vuorollaan turkoosille matolle, jossa he muun muassa poseerasivat kameroille ja vastailivat median kysymyksiin.

Suomea tänä vuonna Euroviisuissa edustava Käärijä sai paikalle kokoontuneelta yleisöltä raikuvat aplodit. Artisti vastasi hyväntuulisena tilaisuutta juontaneiden Timur Miroshnychenkon ja Sam Quekin kysymyksiin muun muassa boleroidensa määrästä.

– Minulla ei ole varaa kymmeneen [boleroon], mutta minulla on niitä kaksi. Tämä vihreä ja yksi musta, hän kertoi.

Käärijä piipahti myös suomalaismedian jututettavana. Uuden Musiikin Kilpailun Instagram-tilille jaetulla videolla artisti lähettää terveiset koti-Suomeen.

– Sinne koti-Suomeen kaikille terveisiä. Vaikka et olisi fanini, niin haluan lähettää paljon rakkautta, rauhaa ja terveisiä. Muistakaa katsoa Euroviisut ja äänestäkää suosikkianne. Tämä on mahtavaa aikaa, hän sanoi. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tiistaina kisataan Euroviisujen ensimmäinen semifinaali, jossa myös Suomi on mukana. Toinen semifinaali kamppaillaan torstaina, ja koko kisan voittaja ratkaistaan finaalissa lauantaina.

Viime vuoden kilpailun jälkeen äänestyskäytäntöjä on muutettu, ja semifinaaleissa on käytössä tänä vuonna vain yleisöäänestys. Finaalissa lopputuloksen ratkaisevat tuttuun tapaan ammattilaisraadit ja yleisöäänet.

Tänä vuonna äänestämään pääsevät ensi kertaa myös katsojat muissa kuin kilpailuun osallistuvissa maissa.

Lue myös:

    Uusimmat