Vuoden 2021 äitiyspakkauksen unilelussa havaittu vaarallinen valmistusvirhe – Kela kehottaa tarkistamaan tuotteen!

Ensikurkistus vuoden 2021 äitiyspakkauksen sisälle! 1:11
Tältä vuoden 2021 äitiyspakkaus näytti.

Kela tiedottaa vuoden 2021 äitiyspakkauksen sisältämän unilelun turvallisuusriskistä.

Vuoden 2021 äitiyspakkauksen Laiskiainen-unilelu vedetään Tukesin päätöksellä pois markkinoilta, kertoo Kela tiedotteessaan.

Takaisinveto johtuu siitä, että tuotteessa voi olla turvallisuuden vaarantava valmistusvirhe. Yksittäisten unilelujen saumoihin voi normaalissa käytössä muodostua aukko, josta lapsi voi päästä käsiksi tuotteen sisältämään vanuun.

Kelan mukaan kyse on Tactic Games Oy:n valmistaman unilelun yksittäisistä tuotteista ja yhdestä Kelaan toimitetusta tuote-erästä. Uusia Laiskiainen-unileluja ei ole enää lähdössä asiakkaille.

Lelun vuoden 2021 äitiyspakkauksessa saaneita pyydetään tarkistamaan saamansa tuote. Tarkistettavan tuote-erän tunnus on  56798/09-2020. Tieto tuote-erästä on sivusauman hoitolapussa.

Virheellisen tuotteen voi vaihtaa

Jos tuote on virheellinen, asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Suomen kirjastopalvelu oy:hyn korvaavan tuotteen hakemiseksi. Jos tuotteessa ei ole mitään vikaa, asiakkaan ei ole tarpeen ottaa pakkauksen jakelijaan yhteyttä, sillä vain virheelliset tuotteet vaihdetaan.

Turvallisuus on tärkeää äitiyspakkauksen tuotteiden valinnassa.

– Seuraamme viranomaisten kanssa hyvin tarkasti tuotteille asetettuja asetuksia ja vaadimme leluista jo tarjousvaiheessa testiraportit, sillä tällaisen tuotteen kohdalla turvallisuus on erityisen tärkeää. Valitettavasti yksittäisissä tuotteissa on ollut valmistusvirhe, jota ei ole voitu huomata pistokokeissa tai pakattaessa tuotteita asiakkaille. Tuotteesta on vaadittu tavanomaiset testiraportit, ja näissä testeissä tätä virhettä ei ole havaittu, kertoo perhe-etuuksien suunnittelija Veera Petäjä tiedotteessa.

Äitiyspakkaukseen tuotteita toimittavat yritykset tekevät Kelan kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa ne sitoutuvat tuoteturvallisuuteen. Äitiyspakkauksen tuotteiden ja niiden valmistusmateriaalien tulee täyttää vaatimukset, joita EU:n ja Suomen lainsäädäntö asettaa turvallisuudelle, Kela kertoo.

Tältä näyttää vuoden 2022 äitiyspakkaus:

Tältä näyttää uusi äitiyspakkaus – katso, mitä laatikko pitää sisällään 3:15

Lähde: Kela


Lue myös:

    Uusimmat