Tällainen on vuoden 2024 äitiyspakkaus

Esittelyssä uusi ja odotettu äitiyspakkaus 10:29
Videolla esittelyssä vuoden 2024 äitiyspakkaus.

Vuoden 2024 äitiyspakkausta on saatu odottaa normaalia pidempään, mutta nyt Kela tiedottaa julkaisseensa sen.

Vuoden 2024 äitiyspakkaus on nyt julkaistu. Pakkaus sisältää 39 tuotetta. Kelan lapsiperhe-etuuksien päällikkö Kiti Laitinen kertoi Huomenta Suomen haastattelussa, että pakkausta aletaan mitä luultavimmin jakamaan huhtikuun loppuun mennessä. Yllä olevalla videolla Laitinen esittelee pakkauksen sisältöä!

Neutraaleja värejä

Kela kertoo tuotevalikoiman säilyvän vuodesta toiseen liki samana, mutta tekstiilien värit ja tuotteiden määrät vaihtelevat. Vielä muutama vuosi sitten tuotteita oli 50 kappaletta. Laitisen mukaan määrään vaikuttavat muun muassa tuotteiden kuljetukset ja markkinahinnat. Tuotteiden arvo on kuitenkin aina 170 euroa.

Pakkaukseen pyritään valitsemaan neutraalin värisiä vaatteita.

Tuotteet kilpailutetaan vuosittain, ja Kela testaa niitä turvallisuuden ja laadun varmistamiseksi. 

Meille on tärkeää, että tuotteet ovat turvallisia ja kestävät käyttöä. Vetoketjut eivät saa raapia vauvaa, eikä pitkiä langanpätkiä saa olla, sillä ne voivat kietoutua vauvan varpaiden tai sormien ympärille. Saumojen ja nepparien pitää kestää käyttöä, juristi Johanna Aholainen Kelasta kertoo tiedotteessa.

Mitä vuoden 2024 äitiyspakkaus sisältää?

88d17c48-09aa-4858-9e55-affbee980f77-w_960_h_960
Tässä ovat vuoden 2024 äitiyspakkauksen kaikki tuotteet. Pakkauksesta löytyy pussilakana, villahaalari, kirja, sukat, lapaset, pyyheliina, peitemakuupussi, ruokakaukalo, housuja, bodyja, lämpötöppöset ja rukkaset, hygieniatarvikkeita (kuten kondomeja, yösiteitä ja liukuvoide), yöpuku ja ulkohaalari, jonka saa muutettua makuupussiksi.

Kelan myöntämän äitiysavustuksen voi valita joko äitiyspakkauksena tai 170 euron rahasummana. Suurin osa synnyttäjistä valitsee äitiyspakkauksen.

 

– Äitiyspakkauksen valitsevat useimmin ensisynnyttäjät. Rahasumman puolestaan he, joilla on jo pieniä lapsia ja tuotteita näiden lasten äitiyspakkauksista tai jotka ovat saaneet tuttaviltaan aiempien vuosien äitiyspakkauksen tuotteita, suunnittelija Veera Petäjä Kelasta taustoittaa tiedotteessa.

 

Tiesitkö, että monikkoperheet saavat äitiysavustuksen moninkertaisena? Eli jos saat vaikkapa kaksoset, äitiysavustustasi korotetaan niin, että saat toisesta lapsesta kaksi äitiysavustusta, yhteensä siis kolme.

Katso myös: Tällainen oli vuoden 2023 äitiyspakkaus

Äitiyspakkauksen tuotteiden määrä vähenee – tällainen on uusi pakkaus 1:53
Äitiyspakkauksen tuotteiden määrä väheni hieman viime vuonna. Katso videolta, millaisia tuotteita pakkaus sisälsi. 

Lähde: Kela

 

Lue myös:

    Uusimmat