Saitko vuoden 2017 äitiyspakkauksen? Kahden bodyn neppareista tukehtumisvaara

Viimevuotisessa, vuoden 2017 äitiyspakkauksessa on kaksi bodya, joiden nepparit saattavat irrota. Kela pyytää kaikkia äitiyspakkauksen saaneita asiakkaita tarkistamaan harmaa-valkoraidallisen bodyn ja aakkosbodyn nepparikiinnityksen.

Kelan tiedotteen mukaan tarkistus pitää tehdä sen jälkeen, kun bodyt on pesty ensimmäisen kerran. Jos nepparit irtoavat, tuote pitää poistaa heti käytöstä. Pienet irtoavat osat voivat aiheuttaa lapsille tukehtumisvaaran. Asiakas saa korvaavan tuotteen olemalla yhteydessä Logistikas Hankinta Oy:hyn.

Kela on saanut reklamaatioita kahdesta vuoden 2017 äitiyspakkauksessa olevasta bodysta. Paksun sauman vuoksi bodyjen nepparit eivät ole kiinnittyneet kankaaseen riittävän tiukasti ja saattavat irrota.

Kaikki bodyt syytä tarkistaa

Vaikka vika ei ole ilmennyt kaikissa kyseisissä bodyissa, bodyt on Kelan mukaan syytä tarkistaa. Neppareiden ompelutekniikkaa on nyt muutettu. 

Kela jakaa vuosittain noin 35 000 äitiyspakkausta, joissa on yhteensä yli 2 miljoonaa tuotetta.

– Koska tuotteita on todella paljon, joukosta voi valitettavasti löytyä joitakin viallisia tuotteita. Tuotteiden turvallisuus on Kelalle tärkeä asia, ja reklamaatioihin suhtaudutaan erittäin vakavasti, kertoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen Kelasta.

Tiukat turvallisuusvaatimukset tuotteille

Äitiyspakkaukseen tuotteita toimittavat yritykset tekevät Kelan kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa ne sitoutuvat tuoteturvallisuuteen. Äitiyspakkauksen tuotteiden ja niiden valmistusmateriaalien tulee olla laadukkaita ja turvallisia.

Niiden tulee täyttää vaatimukset, joita EU:n ja Suomen lainsäädäntö asettaa turvallisuudelle. Ennen kuin lopulliset tuotteet valitaan äitiyspakkaukseen, mallikappaleet pestään ja niiden kiinnitykset ja saumat tarkistetaan.

Vaatteet pestävä ennen käyttöä

Kela muistuttaa, että äitiyspakkauksen vaatteet ja petivaatteet tulee pestä ennen käyttöönottoa tuotteessa olevan pesuohjeen mukaisesti. Jos asiakas huomaa pesun jälkeen vikoja, hänen tulee olla yhteydessä pakkauksen jakelijaan. 

Viallisen tuotteen tilalle saa uuden, virheettömän tuotteen.

Kaikki äitiyspakkauksen tuotteet kilpailutetaan, eikä tuotteiden tarjoajaa saa suosia kotimaan tai tuotteiden valmistusmaan perusteella. Valtaosa äitiyspakkauksen tuotteista valmistetaan Euroopan ulkopuolella.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja